Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

de Sidy in Porc, 11 Mai 2013 | 1999 vizualizari

 

Este o mancare gustoasa, usoara ( daca folositi doar carne macra, fara grasime) si este indicata pentru cei ce iubesc conopida.Daca o incercati veti vedea ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 700 g carne porc
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • verdeturi( marar si patrunjel verde)
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei masline
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura vegeta Bio
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu conopida si sos de marar:

Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald.

Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea taiata bucati potrivite.

Adaugam pasta de gogosari, rosia, ardeiul si asezonam.

Se stinge cu un pahar din apa in care s-a oparit conopida. Se pune capacul pe cratita si se lasa sa fiarba pana carnea este moale, bine fiarta.

Pregatim sosul. Intr-o tigaie non-aderenta topim untul, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase adaugand cana cu laptele.Punem si lingura rasa cu vegeta bio si dupa ce a dat in clocot adaugam smantana in sos.Deasupra presaram marar verde tocat marunt, asezonam daca mai este cazul si omogenizam.

Cand servim tocanita de porc, punem alaturi conopida fiarta , peste care punem un polonic mic cu sos cu marar.

Sa aveti pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

Deasupra se poate presara marar verde proaspat tocat.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar-0
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar-1
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar-2
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar-3
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar-4
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar-5
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar-6

COMENTARII (11)

diana_k

diana_k 1

11.05.2013, 20:21

Rocsi

Rocsi 1

11.05.2013, 20:59

Mai harnicuto mereu esti in priza cand e vorba de gatit. Bravo!

Panacris

Panacris 1

20.10.2015, 08:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!