Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi

de ionix in Porc, 20 Ian 2011 | 3295 vizualizari

 

un fel de mâncare de castraveţi dar puţin diferită...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc slabă
  • 9 castraveciori muraţi în saramură
  • 1 morcov
  • 12 cepe mici sau 6 mari
  • sare, piper
  • mărar
  • 1 ardei roşu
  • o lingură cu ulei
  • o cutie de 400 g cu roşii decojite şi tăiate
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi:

Carnea se spală bine în câteva ape, până iese tot sângele, şi se taie felii.

Se pune uleiul la încins într-o oală iar apoi se pune carnea la călit, la foc mic, acoperind oala cu un capac.

Când carnea devine albicioasă, vom pune ceapa tăiată solzişor şi morcovul tăiat rondele.

Se lasă la foc mic, oala acoprită cu un capac, câteva minute până se călesc puţin. Se toarnă apă caldă cât să acopere carnea, se pune ardeiul gras tăiat cubuleţe, se pune capacul pe oală şi se lasă la foc mediu până când a fiert carnea.

Între timp vom tăia castraveţii rondele şi-i vom pune la scurs.

După ce carnea a fiert bine, adăugăm roşiile cubuleţe şi rondelele de castraveţi. Se acoperă iar oala şi se lasă până fierbe bine, dar castraveţii să mai rămână puţin crocanţoşi (eu am lăsat 15 minute la foc mic).

Înainte de a stinge focul, punem sare şi piper după gust. Eu nu am pus piper pentru că am avut catraveţii puţin iuţi.

Se serveşte caldă cu mărar proaspăt tocat.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi-0
Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi-1
Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi-2
Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi-3
Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi-4
Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi-5
Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi-6

COMENTARII (23)

rivka 1

20.01.2011, 20:57

arata fff bine!

ionix 1

21.01.2011, 08:29

Vă mulţumesc frumos pentru aprecieri!

elena1988 1

21.01.2011, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04