Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

de simona72 in Porc, 12 Sep 2013 | 2376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata costita de porc afumata cu os de aprox 1 kg
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 praz
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cutie de rosii in suc
  • 2 ardei grasi
  • 1- 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingurita sos Piri-Piri sau alt sos iute
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata:

De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata lungimea lui si am spalat frunzele si la interior. Am taiat prazul rondele subtiri si l-am pus la calit. Dupa ce s-a inmuiat si s-a calit usor, adaugam ardeiul taiat fidelute, mai lasam sa se caleasca putin, adaugam carnea, o ceasca de apa sau cat este nevoie sa stea carnea in apa. Se lasa la fiert pana ce carnea este patrunsa. Se adauga ciupercile din conserva, pasta de gogosari, rosiile taiate cuburi mari, precum si tot sucul de pe rosii si se mai lasa la fiert inca 15 minute pana mai scade putin si sunt si restul fierte. Se adauga la urma sare si piper dupa gust, sos iute de care aveti, eu am folosit sos Piri Piri, patrunjelul tocat marunt.

Am servit cu piure de cartofi.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata 259330
retete culinare - Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata 259331
retete culinare - Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata 259332
retete culinare - Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata 259333
retete culinare - Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata 259334
retete culinare - Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata 259335
retete culinare - Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata 259336
retete culinare - Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata 259337

COMENTARII (21)

Corinuta 1

12.09.2013, 21:36

Fara costita va rog, i-o cedez lu' Cleme!

laura_n 1

12.09.2013, 21:45

m-ai dat pe spate

Valclaudia 1

12.09.2013, 22:22

eu salivez.... Da stiu ca-i vin maine de hac prazului din camara! Ca ma-nervasi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55