Tocanita de pui ca la mama acasa

de Rux in Pui, 9 Feb 2011 | 44164 vizualizari

 

Este printre primele mancaruri pe care am invatat sa le fac de la mama...si e atat de simpla, insa totodata atat de delicioasa ca te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui
  • 6 cepe potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 3 rosii
  • o lingurita boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper
  • o lingurita zahar
  • patrunjel decor
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri bulion rosii(  de preferat facut in casa)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui ca la mama acasa:

Pieptul in taiem in bucatele.
Ceapa o tocam marunt. Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile.
Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam doua trei minute sa se inmoaie, adaugam si doua trei linguri de apa. Punem ardeiul, rosiile si pieptul de pui. Mai lasam cinci minute acoperit, apoi adaugam apa sa acopere si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand este aproape gata puiul( cam dupa 40-45 de minute), punem bulionul, sarea, piperul, zaharul, boiaua si potrivim gustul. Mai lasam sa fiarba la foc mic si cand puiul este facut si zeama a scazut suficient astfel incat mancarea sa aiba un sos bun oprim focul si servim cu mamaliguta si ardei iute( desigur daca suntem amatori). Decoram cu patrunjel verde. Aceasta mancare este o incantare...aromata si atat de gustoasa...

 

COMENTARII (79)

Bya Ralu 1

21.08.2012, 10:48

excelenta

babi5 1

24.09.2013, 22:11

una tare

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:30

Foarte buna tocanita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04