Tocanita de pui cu ciuperci

de RuxyRux in Pui, 18 Sep 2012 | 30119 vizualizari

 

...si mamaliguta desigur...o mancare usoara, simpla si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 piepti de pui( mai mici)
  • 700 sau 800 gr ciuperci champinion proaspete
  • o ceapa foarte mare( sau trei mai mici)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cutie de rosii tocate in bulion( Cirio)
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 2 linguri ulei( vegetal)
  • mamaliguta pentru servit
  • marar si patrunjel tocat pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ciuperci:

Se spala si se toaca legumele, se curata ciupercile , cele mai mari le vom  taia in bucati cele mai mici le vom pastra intregi. Se toaca verdeata.

Pieptul de pui se taie cubulete( bucati mai mici).

Punem ulei intr-o cratita ( 4 l), adaugam o lingura doua de apa, si adaugam ceapa tocata si frecata cu un praf de sare, apoi usturoiul zdrobit.

Dupa doua trei minute , punem ciupercutele si restul legumelor, ardeii taiati marunt si morcovul dat pe razatoare.

Lasam pe foc mic trei patru minute si adaugam carnea de pui. Amestecam din cand in cand pana se albeste carnea. Punem apa sa acopere legumele si pieptul de pui si fierbem mancarea la foc potrivit . La jumatatea fierberii punem verdeata si rosiile si tinem mancarea pe foc pana carnea este fiarta. Gustam tocanita, potrivim de sare, boia si piper. Mai punem verdeata, stingem focul si acoperim cu un capac.

Servim mancarea cu mamaliguta si ardei iute.

In acelasi mod am preparat si tocanita de ciuperci simpla si delicioasa( ultima fotografie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

claudiaD 1

22.01.2013, 20:58

MINUNAT!!!!!!

RuxyRux 1

22.01.2013, 21:34

Claudia... Te pup si-ti multumesc!

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 09:40

buna tocanita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din aripioare de pui