Tocanita de pui cu galuste

de Sidy in Pui, 26 Oct 2010 | 4032 vizualizari

 

Dupa o perioada in care nu am mai apucat sa scriu retete pentru ca am fost in santier, m-am mutat in casuta noua si am reusit sa am si net , asa ca...vin iar cu retetele mele...
Deci:

 

INGREDIENTE

  • Un pui
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste:

Puiul se spala bine si se transeaza in bucati potrivite.Legumele spalate se feliaza si ele si se calesc in ulei. Se adauga carnea, pasta de gogosari, sare si piper si o cana mare cu apa care sa acopere carnea. Se acopera si se lasa sa fiarba carnea. Se fac galustele:se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.

Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita. Se lasa sa fiarba cam 8 minute.
Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa. Cand carnea este fiarta adaugam patrunjelul verde tocat si servim tocanita alaturi de galuste.
Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Cine prefera, poate adauga o lingurita cu smantana....

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de pui cu galuste 58453
retete culinare - Tocanita de pui cu galuste 58454
retete culinare - Tocanita de pui cu galuste 58455
retete culinare - Tocanita de pui cu galuste 58456
retete culinare - Tocanita de pui cu galuste 58457

COMENTARII (9)

Miha 1

26.10.2010, 22:15

Bine ai revenit!

La Ancuta 1

26.10.2010, 23:38

Sa te bucuri de noua locuinta. Imi place tocanita

Sidy 1

28.10.2010, 08:21

Multumesc frumos fetele mele dragi Si daca voi mai lipsi cate putin sa stiti ca mai am de lucru la casa...acum se lucreaza la exterior , cat mai tine vremea cu noi !
Va tzuc si va imbratisez

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D