Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

de Rocsi in Pui, 29 Iun 2012 | 4390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei galben
  • 2 cepe verzi
  • 3 rosii
  • patrunjel verde
  • 5-6 cartofi noi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi:

Pieptul de puil il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o spalam si o tocam. Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele. Rosiile le decojim , apoi le taiem cubulete. Ardeiul il spalam, scoatem cotorul si semintele si il facem patratele. Cartofii ii radem de coaja sub robinetul de apa, apoi ii taiem rondele.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam puiul si il rumenim pe ambele parti, apoi punem partea alba de la ceapa. Acoperim cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, ardeiul, rosiile. Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea verde de la ceapa. Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final condimentam cu sare si piper. Luam cratita de pe foc si adaugam patrunjelul verde tocat.

Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica, in cazul meu in vasul Pyroflam am pus. Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat. Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem.  Lasam vasul cam 1 ora la cuptor.

Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se racoreasca tocanita, apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

01.07.2012, 00:04

Mena draga multumesc mult

Sim0na 1

02.07.2012, 09:53

Uite unde pap eu de pranz!!! Delicios!!!!

Rocsi 1

02.07.2012, 11:47

Te astept cu drag Simona!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cricală ardelenească