Tocanita de rosii cu ou

de merisor in Mancaruri de legume, 31 Iul 2012 | 6539 vizualizari

 

Este o mancare taraneasca rapida si usoara.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 ardei rosii
  • 5 rosii mari de gradina
  • 4-5 graunti de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2 oua
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de rosii cu ou:

Ceapa si ardeiul se toaca si se inabuse in ulei si putina apa. Se adauga usturoiul pisat, sare, oregano si piperul si se lasa pe foc pana cand se patrunde ceapa si ardeiul

Rosiile le-am oparit in apa fiarta, le-am decojit si le-am trecut prin robot, lasand si putina pulpa la ele. Le-am adaugat peste ingredientele de pe foc si am lasat sa fiarba cca 20'  dupa care am adaugat ouale batute mestecand continuu. la sfarsit am presarat patrunjel tocat.

Este o mancarica putin picanta si acrisoara.

 

 

TIPS-URI

1

Eu am servit alaturi de costita afumata si prajita.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de rosii cu ou-0
Tocanita de rosii cu ou-1
Tocanita de rosii cu ou-2
Tocanita de rosii cu ou-3
Tocanita de rosii cu ou-4
Tocanita de rosii cu ou-5

COMENTARII (27)

Sim0na 1

01.08.2012, 10:32

N-am mancat niciodata... dar cred ca-i buna

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:37

Ligia Bxl 1

18.10.2014, 21:05

mmm ce rosii acolo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04