Tocanita de tap cu garnitura de quinoa

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2016 | 3171 vizualizari

 

O tocanita aromata...

 

INGREDIENTE

  • 900 gr carne tap cu os
  • 2 fire praz
  • 1 ceapa mica rosie
  • 4 ardei
  • 1/4 fenicul
  • 200 gr ciuperci brune
  • chimen
  • cardamom
  • 1/2 mar
  • 1 cescuta vin alb demisec
  • 200 g quinoa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de tap cu garnitura de quinoa:

 

 

Spalam carnea si o punem la fiert. Spumuim si adaugam sare. Lasam sa fiarba pana se desprinde de pe oase, completand cu apa calda cand scade. Intre timp pregatim legumele: taiem prazul rondele, ceapa, ardeiul, feniculul si marul cubulete, ciupercile felii. Cand este fiarta carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si o taiem cuburi. Supa o pastram. Punem prazul si ceapa la calit in ulei incins, lasam 2-3 minute si adaugam un polonic de supa in care a fiert carnea, ardeii, ciupercile si feniculul. Dupa cca. 5 minute, adaugam carnea si 1/2 lingurita chimen, acoperim cu supa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape fierte legumele, asezonam cu sare si cardamom si punem marul. La sfarsit adaugam vinul,mai lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.Clatim quinoa cu apa rece si o punem la fiert cu frunze de dafin pentru 20 de minute. Servim cat mai calda.

TIPS-URI

1

ca sa fiarba mai repede, puneti o lingura de inox in oala in care fierbe carnea.

2

daca va ramane supa, se poate congela.

3

se poate folosi carne de vita in loc de carne de tap

4

chimenul este bun pentru cei care au probleme la stomac din cauza cepei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de tap cu garnitura de quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bunica 1

20.11.2016, 12:27

Tocanăăăăăăăăăăăăă bunăăăă!Fără garnitură)))

Constelatialeu 1

20.11.2016, 14:09

ce-ai avut cu bietul tap sa-i dai ghionoaie din aia?)

Gherca Daniela 1

20.11.2016, 15:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de porc