Tocăniţă de toamnă

de portiadelumina in Porc, 15 Sep 2013 | 1877 vizualizari

 

Una din mâncărurile mele preferate este tocăniţa. Evident, tocăniţa poate îmbrăca mai multe forme, în sensul că fiecare zonă a ţării are anumite ingrediente pentru acest fel de mâncare. Personal merg pe modul liber, considerând că ingredientele pot fi doar două-trei şi un pic de carne până la mai multe legume, aproape ca într-un ghiveci, îmbogăţind acest fel de mâncare cu gust şi culoare Şi cum prin grădină încă mai avem legume, am purces la drum, la gătit adică.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr. carne de porc
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 2 ardei capia
  • 2 ardeo graşi
  • 2 cepe de apă
  • o căpăţână de usturoi
  • roşii cherry
  • 4 cartofi
  • fasole verde (teci) cca 20 păstăi
  • 70 gr ulei
  • piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de toamnă:

Totul este foarte simplu. Carnea am spălat-o de sânge şi am lăsat-o la scurs. Între timp am curăţat legumele, aşa cum se vede în fotografii, rădăcinoasele împărţindu-le în două (o parte date pe răzătoare, o parte tocate).  Am prăjit foarte puţin carnea iar în  grăsimea rămasă am călit legumele (mai puţin roşiile şi usturoiul). Am adăugat carnea peste legumele călite, am completat cu apă şi am lăsat la fiert la foc mic, potrivind de sare când tocăniţa a dat în fiert.

Când carnea s-a fiert bine, am adăugat  roşiile cherry, iar spre final usturoiul, pentru a nu-şi pierde aroma.

Totul a fost servit cu murături noi.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Aşa cum am mai specificat cu alte ocazii, tocăniţele, zacusca şi gemurile ies cu un gust minunat dacă sunt gătite în vase de tuci.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocăniţă de toamnă 260195
retete culinare - Tocăniţă de toamnă 260196
retete culinare - Tocăniţă de toamnă 260197
retete culinare - Tocăniţă de toamnă 260198
retete culinare - Tocăniţă de toamnă 260199
retete culinare - Tocăniţă de toamnă 260200

COMENTARII (50)

Panacris 1

21.09.2013, 08:49

Constelatialeu 1

06.10.2013, 17:08

Pe asta cat pe ce sa o ratez....

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 16:21

foarte buna tocanita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55