Tocanita de urzici

de Rocsi in Mancaruri de post, 7 Apr 2012 | 4872 vizualizari

 

Daca tot suntem in sezonul urzicilor ,iar mama este mare iubitoare de urzici ,m-am hotarat sa-i pregatesc o tocanita.I-a placut la nebunie,asa ca puteti sa o pregatiti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 bol cu urzici
  • 1 ceapa
  • 3 rosii in suc propriu
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de urzici:

Luam urzicile una cate una si le curatam,deoarece mai au firicele de iarba.
Le punem intr-un bol  si le spalam in foarte multe apa pentru a lasa toata mizeria.
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare.
Cand incepe sa dea in clocot,dam drumul urzicilor si le oparim 4-5 minute nu mai mult.
Le scoatem cu o paleta si le punem intr-o strecuratoare sau sita , pentru a se scurge de apa.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si rosiile si le lasam 3-4 minute la inmuiat.
Adaugam si jumatate de cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit vreo 5 minute.
Urzicile bine scurse le tocam.
Dupa ce ceapa s-a inmuiat cam pe jumatate ,adaugam urzicile.
Le acoperim , le lasam sa scada  si sa fie bine facute(daca este nevoie mai picurati putina apa calda).
Curatam usturoiul si il pisam.
Il punem in tigaie,apoi condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam circa 1 minut pe foc,apoi inchidem focul.

 

COMENTARII (21)

Rocsi 1

08.04.2012, 20:15

Ruxy,Joly multumesc
-Multumesc Addee de raspuns..nu stiam!!

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:30

buneeeee

Rocsi 1

09.04.2012, 21:59

Mamaie!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D