Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

de Brindusa in Vita, 13 Feb 2013 | 2256 vizualizari

 

Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati de muschi de vita, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vita, taiata bucati
  • 2 morcovi, taiati cuburi
  • 3 cartofi fierti, taiati cuburi
  • 1 ceapa, toacata
  • 2 fire de praz, partea alba
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ramurica de rozmarin
  • cateva frunze de salvie
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin:

Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea  stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic. Se adauga morcovii, vinul si plantele aromate. Se pune cratita in cuptorul incalzit la 180 C.

Dupa jumatate de ora se verifica sa nu fi scazut lichidul. Daca a scazut se pune cate putina apa. Carnea se lasa la cuptor cam o ora, pana devine moale. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga si cartofii fierti in prealabil. Se amesteca usor, se sareaza si se pipereaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin-0
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin-1

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

13.02.2013, 22:20

yammy

Brindusa 1

14.02.2013, 20:14

mersic fetelor

Sim0na 1

14.02.2013, 20:53

Mancarea facuta din.. repezeala, iese intotdeauna cea mai buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04