Tocanita de vita in sos vanatoresc

de kamy in Vita, 10 Dec 2010 | 8987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5kg.carne vita sau manzat
  • 4 cepe mari
  • 4 morcovi mari
  • 2 foi dafin
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml bulion
  • 1\2 lamaie coaja rasa
  • 1\2 ling.scortisoara
  • 1 lg.miere
  • 5-6 catei de usturoi mari
  • 3 cub concentrat de vita
  • 2 lg.amidon alimentar fin
  • sare,piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita in sos vanatoresc:

Carnea am taiat-o bucatele si am pus-o in cratita cu putin ulei la calit.Dupa ce s-a calit am adaugat ceapa si morcovul(pe care le-am tocat in robot)iar dupa ce s-au inmuiat am adaugat apa fierbinte sa treaca cu 3 degete peste carne si am lasat sa fiarba 1 ora la foc mic(pana s-a fiert pe 3\4)Am adaugat vinul,bulionul,mierea cuburile de concentrat,foile de dafin si am lasat sa fiarba pana carnea e numai buna de mancat.Am adaugat coaja de lamaie rasa,scortisoara si usturoiul pisat am mai lasat sa dea in 2-3 clocote dupa care am desfacut 2 lg.de amidon alimentar in putin bulion si l-am adaugat in mancarica lasand sa mai fiarba 5 min,amestecand din cand in cand.Am pus sare si piper dupa gust si am stins focul.

Noi am servit tocanita cu taitei grosi.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de vita in sos vanatoresc-0
Tocanita de vita in sos vanatoresc-1
Tocanita de vita in sos vanatoresc-2
Tocanita de vita in sos vanatoresc-3
Tocanita de vita in sos vanatoresc-4

COMENTARII (47)

MIUTA 1

17.12.2010, 23:43

Cris2711 1

19.12.2010, 17:47

salutari la Sibiu,draga Kamy,si eu sunt sibianca ,ultimul craciun am fost acasa,anul acesta nu,doar la vara

kamy 1

21.12.2010, 21:25

miuta....ms
cris....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04