Tocanita de vitel

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 26 Ian 2010 | 17632 vizualizari

 

Este o mancare clasica, romaneasca, delicioasa…..care imi aminteste mereu de copilarie. O sa va dau reteta mamei mele, iese o minunatie, eu am schimbat doar faptul ca pun in ea cartofii fierti separat .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de  600-700 grame de carne de vitel taiata cubulete mari,
  • o ceapa mare taiata cubulete,
  • 2 linguri de ulei,
  • un morcov taiat la fel,
  • o jumatate de ardei taiat cubulete,
  • o tija de telina taiata cubulete ( optional, daca nu aveti la indemana putei incerca si fara) ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita delikat de  legume,
  • o lingurita de boia,
  • o lingurita faina,
  • 50 ml lapte,
  • o lingura de verdeata taiata marunt ( telina, patrujel, ce preferati fiecare) .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant.


Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii, ardeiul si telina si lasam la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi bucatile de carne si lingurita de boia , sarea, piperul si delikatul si lasam cateva minute la foc mic pana se caleste putin si carnea.


Adaugam apoi 500 ml de apa clocotita si lasam sa fiarba incet. Eu am pus in oala sub presiune si am lasat 20 de minute dupa ce am inchis supapa, in vas normal trebuie sa fiarba 30-40 de minute depinde de carne. Dupa ce este fiarta carnea mai adaugam apa clocotita daca trebuie, sa fie cat sa treaca peste carne si turnam peste laptele amestecat cu lingurita de faina. Lasam sa mai clocoteasca putin, mai dregem dupa gust cu condimente daca trebuie si oprim focul. Adaugam apoi verdeata taiata marunt si mai lasam acoperit vasul timp de 2-3 minute. Se serveste fierbinte, adaugand in fiecare farfurie, 3-4 bucati de cartofi fierti separat, insotita de mamaliguta calda sau cu paine, in functie de preferinte . Cartofii se pot pune si cu 10-12 minute inainte sa se termine tocanita taiati cubulete marunte dar eu prefer sa ii pun separat ca parca isi pastreaza mai bine gustul.


Eu am servit-o de aceasta data insotita de conopida murata , a fost excelenta. Iarna parca e mai gustoasa aceasta tocanita atuci cand este servita acompaniata de muraturi. Va doresc pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de vitel 14943
retete culinare - Tocanita de vitel 14944
retete culinare - Tocanita de vitel 14945
retete culinare - Tocanita de vitel 14946

COMENTARII (16)

Brindusa 1

29.01.2010, 16:22

Ma bucur mult, fetelor ca nu mai folositi toate chimicalele alea! Incercati, iar daca vi se pare ca ii lipseste ceva mancarii, puneti niste foi de dafin, 2-3 cuisoare, putin oregano (mai ales daca e mancare cu rosii). O sa vedeti cum i se schimba gustul si fara toate prafurile de la cutie. Stiu ca este greu la inceput, mai ales ca toate chimicalele dau dependenta (fara gluma). Eu am reusit, chiar si mama mea a reusit, asa ca sunt sigura ca o sa reusiti si voi

Brindusa 1

29.01.2010, 16:23

@Sylvia: abia astept reteta de vegeta naturala!

Sylvia 1

05.02.2010, 13:59

Brandusa o postez deindata ce imi iese asa cum vreau eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!