Tocanita de vitel

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 26 Ian 2010 | 20776 vizualizari

 

Este o mancare clasica, romaneasca, delicioasa…..care imi aminteste mereu de copilarie. O sa va dau reteta mamei mele, iese o minunatie, eu am schimbat doar faptul ca pun in ea cartofii fierti separat .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de  600-700 grame de carne de vitel taiata cubulete mari,
  • o ceapa mare taiata cubulete,
  • 2 linguri de ulei,
  • un morcov taiat la fel,
  • o jumatate de ardei taiat cubulete,
  • o tija de telina taiata cubulete ( optional, daca nu aveti la indemana putei incerca si fara) ,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita delikat de  legume,
  • o lingurita de boia,
  • o lingurita faina,
  • 50 ml lapte,
  • o lingura de verdeata taiata marunt ( telina, patrujel, ce preferati fiecare) .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

   Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant.

   Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii, ardeiul si telina si lasam la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi bucatile de carne si lingurita de boia , sarea, piperul si delikatul si lasam cateva minute la foc mic pana se caleste putin si carnea.

   Adaugam apoi 500 ml de apa clocotita si lasam sa fiarba incet. Eu am pus in oala sub presiune si am lasat 20 de minute dupa ce am inchis supapa, in vas normal trebuie sa fiarba 30-40 de minute depinde de carne. Dupa ce este fiarta carnea mai adaugam apa clocotita daca trebuie, sa fie cat sa treaca peste carne si turnam peste laptele amestecat cu lingurita de faina. Lasam sa mai clocoteasca putin, mai dregem dupa gust cu condimente daca trebuie si oprim focul. Adaugam apoi verdeata taiata marunt si mai lasam acoperit vasul timp de 2-3 minute. Se  serveste fierbinte, adaugand in fiecare farfurie, 3-4 bucati de cartofi fierti separat, insotita de mamaliguta calda sau cu paine, in functie de preferinte . Cartofii se pot pune si cu 10-12 minute inainte sa se termine tocanita taiati cubulete marunte dar eu prefer sa ii pun separat ca parca isi pastreaza mai bine gustul.

  Eu am servit-o de aceasta data insotita de conopida murata , a fost excelenta. Iarna parca e mai gustoasa aceasta tocanita atuci cand este servita acompaniata de muraturi. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Brindusa 1

29.01.2010, 16:22

Ma bucur mult, fetelor ca nu mai folositi toate chimicalele alea! Incercati, iar daca vi se pare ca ii lipseste ceva mancarii, puneti niste foi de dafin, 2-3 cuisoare, putin oregano (mai ales daca e mancare cu rosii). O sa vedeti cum i se schimba gustul si fara toate prafurile de la cutie. Stiu ca este greu la inceput, mai ales ca toate chimicalele dau dependenta (fara gluma). Eu am reusit, chiar si mama mea a reusit, asa ca sunt sigura ca o sa reusiti si voi

Brindusa 1

29.01.2010, 16:23

@Sylvia: abia astept reteta de vegeta naturala!

Sylvia 1

05.02.2010, 13:59

Brandusa o postez deindata ce imi iese asa cum vreau eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu kaiser si branza feta