Tocanita de vitel

de Cris2711 in Vita, 9 Mai 2015 | 5772 vizualizari

 

Am avut o bucata faina de carne de vitel si m-am hotarat sa o fac tocanita, tare buna a iesit ;;) alaturi am avut ca si garnitura galuste de paine(Semmelknödel) - sunt niste galuste facute din chifle, o reteta bavareza pe care o voi posta in perioada urmatoare. Am mancat si cu sfecla rosie.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • 2 linguri de faina
  • ierburi de Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas.

Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta.

Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline incins,apoi am adaugat boia si piper mozaic.

Apoi se adauga carnea care se caleste in ceapa cam 3 minute.

Apoi se adauga apa circa 2,5 l apa.

Cand fierbe,se indeparteaza spuma.

Apoi se adauga legumele.

Se lasa la fiert cam 90 de minute pana este carnea frageda.

Se adauga si ierburile de Provence si sare dupa gust.

Intr-un castronel se pune faina peste care se toarna putin cate putin sos din tocanita.

Aceasta compozitie se toarna peste tocanita.

Dupa preferinta se poate orna si cu frunte tocate de patrunjel.

Se serveste langa o garnitura si cu salata.

TIPS-URI

1

O garnitura potrivita ar fi: piure, orez sau galuste de paine bavareze.

2

O salata verde, asortata, sfecla rosie sau varza murata.

3

Se poate adauga dupa preferinta si o foaie de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja