Tocanita de vitel ca la mama acasa

de T I M E A in Vita, 5 Noi 2013 | 47559 vizualizari

 

Oare exista cineva caruia sa nu ii placa tocanitele noastre? Eu cu siguranta nu refuz niciodata asa ceva fie ca e cu carne de pui, porc sau vita. Papricasul de pui si porc il ador, gulasul il consider minunat pentru o masa de pranz iar tocanita de vita sau vitel cu piure de cartofi e la fel in topul preferintelor cand vine vorba de un pranz de duminica. Si daca mai am si muraturi de la mama, sunt cea mai fericita.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 rosie mare
  • 3 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel ca la mama acasa:

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul.  Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt.

Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata cubulete mici ( pentru a putea decoji rosia mai usor o punem 1 minut in apa fierbinte). 

Cat timp se caleste un pic si rosia, taiam carnea cubulete si o punem peste legume. Amestecam si lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam pasta de ardei, turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra.

Din cand in cand mai amestecam si intre timp potrivim de sare si piper.

Lasand sa fiarba la foc mic, obtinem un sos mai gros si delicios cu un gust bun de carne de vita.

Cand carnea e fiarta in totalitate (verificam intotdeuna cu o furculita) , oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat.

In timp ce fierbe incet tocanita putem fierbe si cartofii pentru piureul de cartofi.

Nu va mai zic ce trebuie sa faceti pentru un piure gustos pentru ca sunt sigura ca toata lumea stie sa faca.

Servim tocanita calda cu piure de cartofi si cu cele mai bune muraturi de pe pamant, adica acelea de la mama mea :).

Pofta mare sa aveti, ca noi am avut cu siguranta! 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti pasta de gogosari puneti un ardei in plus

2

Putem servi si cu cartofi natur sau cu paste fainoase

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de vitel ca la mama acasa-0
Tocanita de vitel ca la mama acasa-1
Tocanita de vitel ca la mama acasa-2
Tocanita de vitel ca la mama acasa-3
Tocanita de vitel ca la mama acasa-4
Tocanita de vitel ca la mama acasa-5
Tocanita de vitel ca la mama acasa-6

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

06.11.2013, 18:06

ce buna e! o sa o fac si eu

T I M E A 1

06.11.2013, 18:06

multumesc mult de tot ma bucur ca va place mancarea mea si va pe toti

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04