Tocanita de vitel cu paste

de cristeena20 in Vita, 22 Ian 2015 | 2898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel pentru stufat
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • ulei de masline
  • 1 dafin
  • cimbru verde
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper alb macinat; 1 cub knorr (sau supa de carne); 2 pahare de vin alb sau rosu
  • pasta de ardei rosu, 2 linguri pasta de rosii
  • Paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel cu paste:

- Carnea se taie bucatele potrivite; Tocam ceapa marunt si cu 1-2 catei de usturoi o punem la calit cu ulei de masline intr-o cratita.Adaugam si legumele taiate cubulete . Cand prinde culoare adaugam bucatile de carne si le prajim pe toate partile, intorcandu-le. Adaugam dafinul si cimbrul, sare, piper si putina pasta de ardei rosu. Amestecam si adaugam vinul. Lasam sa fiarba pana se evapora si aduagam supa de carne fierbinte (sau facem din apa clocotita si un cub concentrat). Lasam la foc mediu sa fiarba bine si adaugam pasta de rosii.

- Dupa ce carnea este foarte bi9ne foarta si frageda, gustam de condimente si adaugam daca ne place ardei iute , mai turnam putin lichid peste ea si punem pastele in sos sa se fiarba. Lichidul trebuie doar sa treaca putin peste paste si carne, nu adaugati prea mult. La final ele trebuie sa absoarba sosul si sa fie o compozitie echilibrata.

Servim alaturi de muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de vitel cu paste-0
Tocanita de vitel cu paste-1
Tocanita de vitel cu paste-2
Tocanita de vitel cu paste-3
Tocanita de vitel cu paste-4
Tocanita de vitel cu paste-5
Tocanita de vitel cu paste-6
Tocanita de vitel cu paste-7
Tocanita de vitel cu paste-8

COMENTARII (11)

anca_rm

anca_rm 1

23.01.2015, 09:13

ce buna e carnita de vitel

cristeena20

cristeena20 1

23.01.2015, 11:35

Multumesc!!va pup!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 15:01

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!