Tocanita din carne de porc

de Gherca Daniela in Porc, 25 Iul 2014 | 7439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 - 600 gr de ceafa de porc
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mai mic
  • un sfert de ardei rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • un varf de lingurita de boia iute
  • patrunjel ( eu am pus uscat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de porc:

Spalam carnea si o stergem cu un servet de bucatarie, apoi o taiem cubulete de marime potrivita si o punem intr-o tigaie sa se rumeneasca la foc mare.

Peste carne punem legumele taiate marunt si mai lasam cca. 10 min pana se inmoaie, dar la foc mai mic, dupa care pisam usturoiul si il adaugam si pe acesta in tigaie, iar dupa un minut, doua adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac lasand sa fiarba cca. 10 -15 min.

Separat am pus intr-un bol o cana de apa cu bulionul, pasta de ardei si condimentele ( cimbru, patrunjelul, sare, piper si boiaua) si le-am pus peste carne, am amestecat, dupa care am pus capacul si am lasat sa fiarba cca. 30 min la foc mediu amestecand din cand in cand.

La final daca mai trebuie sare, mai puteti adauga si daca va place mai picant mai puteti pune boia iute.

Se poate servi alaturi de o mamaliguta cu castraveciori murati sau langa un piure!!!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă de toamnă