Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci

de botcrina in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2014 | 4760 vizualizari

 

Gustos, rapid şi saţios...

 

INGREDIENTE

Tocăniţa din carne de porc

  • 200 g carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • jumătate dintr-un ardei gras roşu
  • 1 lingură boia
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriţă delikat cu gust de legume

Mămăliguţa

  • 500 g făină mălai
  • 1,5 l apă
  • 1 praf de sare

Ciulamaua de ciuperci

  • 200 ciuperci
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 100 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 1 cubuleţ de unt
  • sare,piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci:

Pregătim tocăniţa astfel: tăiem legumele cubuleţe, apoi le sotăm puţin în ulei încins.

Tăiem carnea în bucăţi măricele (ca sa nu se topeasca prea tare), apoi o punem în tigaie alături de legume şi o sotăm puţin, adăugăm boiaua şi stingem totul cu apă, lăsăm la fiert.

Când este aproape gata asezonăm cu sare, piper şi delikat .

Între timp punem apa  cu sare pentru mămăligă la fiert.

Pregătim ciulamaua astfel: spălăm ciupercile bine şi le curăţăm, apoi le tăiem felii şi le sotăm puţin în unt.

Într-un bol amestecăm  smântâna, laptele, făina şi usturoiul zdrobit, apoi turnăm această compoziţie peste ciuperci şi amestecăm încontinuu pentru ca să nu se lipească. Potrivim de sare şi piper după gust şi lăsam să fiarbă până se îngroaşă bine.

Când apa pentru mămăligă fierbe, încorporăm  făina de mălai şi amestecăm până obţinem o mămăligă de consistenţă potrivită.

La final, pe un platou montăm cele trei feluri: mîmîliguţa cu tocăniţa şi cu ciulamaua de ciuperci.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

01.05.2014, 21:41

Mmmm prea bun sa nu vin la masa

MotanLaOale 1

02.05.2014, 00:33

laura_n 1

02.05.2014, 17:27

rapid nu prea e, dar e gustos ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci