Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi

de LUK in Mancaruri de legume, 19 Ian 2011 | 3175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi de mărime medie
  • o ceapă mică
  • 4 bucăti de cârnaţi
  • o linguriţă de boia
  • 2-3 linguri de ulei
  • un sfert de gogoşar murat
  • un sfert de ardei murat
  • sare,piper după gust
  • 800-900ml apă
  • 2 linguri de făină
  • 40-50ml apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi:

Cartofii se curăţă de coajă,se spală şi se taie feliisau cubuleţe dacă doriţi..Gogoşarul,ardeiul,ceapa curăţată se taie mărunt si se călesc puţin în ulei.După ce s-au călit adîugîm o linguriţî de boia şi amestecăm.Punem cartofii,cârnatii şi apa,sare ,piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic 35-40min.

Când e fiartă pregatim ceea ce în zona mea se numeşte chelm,adica un amestec care îngroaşă tocana.Se pun într-un bol făina şi 40-50ml apă şi amestecăm să devină o pastă ca o smântână.Aceasta o turnăm încet peste tocana care fierbe,lăsam sa dea câteva clocote pâna se ingroase puţin,stingem focul şi..gata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi 79018
retete culinare - Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi 79019
retete culinare - Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi 79020
retete culinare - Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi 79021
retete culinare - Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi 79022

COMENTARII (20)

kamy 1

20.01.2011, 19:27

buna cu castraveti murati

adry88 1

27.05.2011, 12:45

bunnnnnnnnnnnnnnnn

LUK 1

27.05.2011, 22:45

Eduard,Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21