Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cartofii se curăţă de coajă,se spală şi se taie feliisau cubuleţe dacă doriţi..Gogoşarul,ardeiul,ceapa curăţată se taie mărunt si se călesc puţin în ulei.După ce s-au călit adîugîm o linguriţî de boia şi amestecăm.Punem cartofii,cârnatii şi apa,sare ,piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic 35-40min.
Când e fiartă pregatim ceea ce în zona mea se numeşte chelm,adica un amestec care îngroaşă tocana.Se pun într-un bol făina şi 40-50ml apă şi amestecăm să devină o pastă ca o smântână.Aceasta o turnăm încet peste tocana care fierbe,lăsam sa dea câteva clocote pâna se ingroase puţin,stingem focul şi..gata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult