Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi

de LUK in Mancaruri de legume, 19 Ian 2011 | 8021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi de mărime medie
  • o ceapă mică
  • 4 bucăti de cârnaţi
  • o linguriţă de boia
  • 2-3 linguri de ulei
  • un sfert de gogoşar murat
  • un sfert de ardei murat
  • sare,piper după gust
  • 800-900ml apă
  • 2 linguri de făină
  • 40-50ml apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi:

Cartofii se curăţă de coajă,se spală şi se taie feliisau cubuleţe dacă doriţi..Gogoşarul,ardeiul,ceapa curăţată se taie mărunt si se călesc puţin în ulei.După ce s-au călit adîugîm o linguriţî de boia şi amestecăm.Punem cartofii,cârnatii şi apa,sare ,piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic 35-40min.

Când e fiartă pregatim ceea ce în zona mea se numeşte chelm,adica un amestec care îngroaşă tocana.Se pun într-un bol făina şi 40-50ml apă şi amestecăm să devină o pastă ca o smântână.Aceasta o turnăm încet peste tocana care fierbe,lăsam sa dea câteva clocote pâna se ingroase puţin,stingem focul şi..gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi