Tocanita din ciuperci de padure

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 9 Noi 2015 | 10202 vizualizari

 

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc" am preparat o tocanita din ciuperci de padure, mai exact o combinatie intre Boletus edulis (hrib, mânătarcă --> in zona mea) si Amanita rubescens (cuci, plopenchi). Ce-mi place cel mai mult la ele este ca in perioada aceasta au fost foarte curate, fara "inamici" sau paraziti sau cum vreti voi sa le ziceti :D
Pe langa pozele mele, v-am atasat si 3 imagini de pe internet ca sa vedeti cum arata mai exact.
Un mic secret la aceasta tocanita este ca trebuie sa aiba grasime destula si ceapa si marar din plin. Si sa mestecati cat mai des ca sa nu se prinda de vas.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe;
  • 5-6 linguri ulei;
  • sare;
  • 1 kg de ciuperci de padure (Boletus edulis + Amanita rubescens);
  • doua legaturi de marar verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din ciuperci de padure:

Cepele se curata de foi, se spala si se toaca marunt, dupa care se pun la calit in ulei, preferabil intr-un vas antiaderent.

Ciupercile se spala, se taie marunt si se pun peste ceapa impreuna cu putina sare. Se mesteca des prin ele. Cand s-au inmuiat bine, se iau de pe foc si se adauga mararul spalat si tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mâncărică de cartofi