Tocanita din piept de gaina cu ardei

de anisoara in Pui, 28 Mai 2010 | 46307 vizualizari

 

O mancarica care se prepara foarte repede si usor si mereu iti reuseste. Ca atare , nu voi scri o anumita cantitate de ingrediente, pentru ca se pot folosi la dorinta , in dependenta ce vei adauga mai multe carne sau ardei , va fi mai accentuat gustul mancarii .

 

INGREDIENTE

       

  • piept de gaina
  • ardei dulci proaspeti sau conservati
  • ceapa
  • ulei de masline
  • curry
  • piper negru macinat
  • sare
  • o lingura de pasta de rosii
  •  putin zahar
  •    

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din piept de gaina cu ardei:

Se incalzeste bine tigaia cu ulei. Intre timp se taie bucatile de piept in cuburi de marime mai mare ( pentru ca carnea isi pastreaza sucul ei ) si ardeii si ceapa solzisori. Se adauga totul in tigaia incinsa bine si se prajesc la foc mare pe o parte si alta timp de 4-5 minute , amestecand cu o lingura de lemn.

Se condimenteaza cu curry, sare, si piper macinat, se aduga pasta de rosii amestecata cu putin zahar , se prajeste inca 2-3 minute . Se adauga putina apa ca sa acopere carnea si fierbem pana ce carnea este fiarta.Daca e cazul si sosul scadea prea mult, mai adaugam cate putina apa.

Se serveste la masa cu mancaruri din cartofi, paste fainoase.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita din piept de gaina cu ardei-0
Tocanita din piept de gaina cu ardei-1
Tocanita din piept de gaina cu ardei-2
Tocanita din piept de gaina cu ardei-3

COMENTARII (18)

ramo_cata

ramo_cata 1

21.09.2013, 11:41

servita cu mamaligutza ..yammi ...

iuli4n4

iuli4n4 1

24.06.2014, 12:38

Gaina se face in 10 minute?? asa bucatar iscusit! mintim poporul cu retete pe internet.

anisoara

anisoara 1

31.07.2014, 11:04

Draga iuli4n4 ! ti-as recomanda sa fii mai atenta inainte de a scri un mesaj si sa insulti pe cineva. E bine sa privesti pozele si sa citesti reteta . Si vei vedea ca tocanita e gatita din piept de gaina si nu din carne de gaina. E scris totul corect , si nu duc in eroare pe nimeni. Incearca sa o prepari si te vei convinge. Te astept cu sugestiile asupra retetei. Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!