Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur

de babi5 in Pui, 23 Aug 2014 | 1506 vizualizari

 

Simplu gustos si sanatos, un pranz usor si de preparat si pentru stomac

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpe dezosate pui
  • 2 cepe mai mare
  • 1 ardei capia mare
  • sare
  • boia de ardei
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 600 gr cartofi
  • un cubulet unt
  • 50 ml ulei
  • frunze patrunjel
  • 1 rosie mai mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur:

Se portioneaza carnea si se spala bine, apoi se tamponeaza cu un prosop absorbant, pentru surplusul de apa. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca, apoi intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua si carnea, mai lasam putin carnea impreuna cu ceapa si ardeiul, apoi adaugam vinul si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic. Inainte de a se termina cu 10 minute oparim rosia, o decojim, o taiem cubulete si o adaugam la tocanita. Asezonam la final cu frunze patrunjel. Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi mai maricele, potrivim de sare si-i punem la fiert.

La terminare strecuram si amestecam cu cubuletul de unt si asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna! Si sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

La cartofi cand puneti la fiert puteti adauga si un catel de usturoi, le da o aroma deosebita

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur 338170
retete culinare - Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur 338171
retete culinare - Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur 338172
retete culinare - Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur 338173
retete culinare - Tocanita din pulpe pui dezosate cu cartofi natur 338183

COMENTARII (17)

Rocsi 1

26.08.2014, 19:11

Un meniu pe gustul meu!

babi5 1

27.08.2014, 18:49

Pup fata cu drag si multumiri Rocsi

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L