Tocanita mamei

de ianculubita in Pui, 13 Oct 2015 | 1501 vizualizari

 

Nu stiu de ce,dar de cate ori pregatesc aceasta tocanita,imi fuge mereu gandul la mama,cum venea ea cu sortul de bucatarie plin cu de toate din gradina,pasarica era deja taiata,iar eu stateam 'chitita"pe undeva asteptand sa-mi dea ficatelul fript.
Cand era tocanita gata,toata batatura mirosea a verdeata pusa la sfarsit iar noi stateam la masa,asteptandu-ne portia!
Voua va zboara cateodata gandul la copilarie??nu cred ca nu!!

 

INGREDIENTE

  • 1pui
  • 500g ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 4 cartofi
  • 2 linguri bulion de ardei
  • 1 cana rosii conservate de mine
  • 2 frunze de dafin
  • cativa catei de usturoi(2-3)
  • patrunjel verde
  • 20ml ulei
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita mamei:

Puiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert incet;dupa ce a scazut se adauga cartofii cubulete bulionul de ardei,usturoiul zdrobit,puiul,dafinul,rosiile taiate daca nu sunt,1cana cu apa,1lingurita cu sare si se da vasul la cuptor.Se lasa la foc mic 30-45min iar dupa ce a scazut,se potriveste de gust,se adauga patrunjelul si se serveste cum altfel decat cu mamaliguta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita mamei 405971
retete culinare - Tocanita mamei 405972
retete culinare - Tocanita mamei 405973
retete culinare - Tocanita mamei 405974
retete culinare - Tocanita mamei 405975
retete culinare - Tocanita mamei 405976
retete culinare - Tocanita mamei 405977

COMENTARII (18)

ianculubita 1

14.10.2015, 15:27

Rocsi 1

14.10.2015, 20:18

Cele mai bune mancaruri sunt cele facute de mame, de asta este bine sa le pastram retetele

ianculubita 1

15.10.2015, 15:51

Adevarat Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21