Tocanita papricata de pui cu tarhon

de mihaelar63 in Pui, 15 Iun 2014 | 1861 vizualizari

 

Ce bun este un puiut galben de tara , o adevarata delicatesa daca ai ocazia .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 linguri tarhon verde tocat
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • 1 lingura faina alba
  • sare
  • faina de malai pentru mamaliga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita papricata de pui cu tarhon:

Puiul curratat , spalat si portionat se sareaza si se prajeste usor in ulei intr-o cratita incapatoare .

Dupa ce se evapora apa ceeste lasata de carne siaceasta incepe sa prinda crusta se adauga ceapa si jumatate din patrunjel tocate .Se amesteca .

Imediat se pune pasta de rosii , cea de ardei , boiaua , fulgii de chili, faina alba .

Adugati cate putin apa cat sa acopere carnea ,amestecand cu atentie sa nu se faca cocoloase .

Lasati la fiert . Daca puiul este tanar in 15-20 minute este fiert [ a fost si prajit in prealabil ].

Daca sosul scade pra mult la fierbere mai adugati putina apa .

La servire presarati restul de patrunjel si tarhon verde .

Serviti cu garnitura de mamaliguta .

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita papricata de pui  cu tarhon-0
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-1
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-2
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-3
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-4
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-5
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-6
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-7
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-8
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-9
Tocanita papricata de pui  cu tarhon-10

COMENTARII (16)

Ela68

Ela68 1

16.06.2014, 16:45

intr-adevar puiul de tara are un gust deosebit . tot ce-ai facut este exceptional

Panacris

Panacris 1

16.06.2014, 19:28

Deci, n-am glumit Deja puiul de țară se gătește, alături de câteva ciupercuțe

Rocsi

Rocsi 1

16.06.2014, 20:27

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24