Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Mar 2016 | 2906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cartofi
  • 3 rosii coapte
  • ulei de masline
  • 500 grame peste alb, fara piele si oase
  • 1/2 legatura patrunjel
  • fulgi de chili
  • 5 foi de dafin
  • paine pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se taie ceapa, cartofii, rosiile si ardeii in fasii foarte subtiri.

Se caleste ceapa intr-o tigaie la foc mediu, cu putin ulei de masline, 15 minute, pana incepe sa se caramelizeze. 

Se fierb cartofii in apa sarata, 3 minute. Se scurg. 

Intr-un vas pentru cuptor se aseaza 1/2 din ceapa caramelizata. Se aseaza apoi jumatate din cantitatea de rosii, ardei si cartofi, in straturi. Se taie pestele in bucati si se aseaza peste legume. Se toaca patrunjelul si se presara peste peste, impreuna cu fulgii de chili. 

Se stropeste cu ulei de masline, sare si piper, apoi se aseaza restul de ceapa, rosii, ardei si cartofi, in straturi. 

Se aseaza frunze de salvie printre cartofi si se stropeste totul cu ulei de masline, sare si piper.

Se acopera vasul cu foile de aluminiu si se gateste 30 de minute, in cuptor sau pana cand cartofii sunt gatiti. In ultimele 5 minute, se indeparteaza folia.

Se serveste cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita portugheza de peste cu chipsuri din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

-Marius- 1

10.03.2016, 08:35

anca_rm 1

10.03.2016, 10:39

wow asta e de incercat , la fav cu ea

Rahela Velicu 1

13.03.2016, 23:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole proaspata cu cartofi