Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2012 | 4371 vizualizari

 

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr.ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr.rosii la cutie
  • sare de mare ,piper si boia dulce/iute
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.:

Am curatat cartofii si i-am taiat cuburi,ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja(contine vitamine)si le-am taiat in doua, ceapa si si usturoiul le-am tocat marunt .

Intr-o cratita am pus la prajit carnea si ma lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine,am adaugat un strop de sare sa prinda carnea gust.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 min. 

Urmeaza cartofii ,amestecam putin si adaugam  apa fiarta ,lasam sa dea cateva clocote sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile ,lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.

Adaugam ciupercile si turnam rosiile.

Asezonam cu sare,piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.

Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .

PITA DE CASA (varianta mea).

In 500 ml. de apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline ,1/2 lingurita bicarbonat , 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa.
Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intoarc dpa o parte pe alta pana devin aurii.

Sunt delicioase .

Pofta buna !


Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alinutza80 1

08.05.2012, 13:22

bunnn

Toamna07 1

08.05.2012, 17:21

M-ati obisnuit prost ! In fiecare zi vin si va caut mesajele ! Va pup.

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Frigarui ca la Poiana