Tocatura cu grau bulgur

de mikidaniro in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2012 | 4215 vizualizari

 

''Tocatura cu grau bulgur'' este o reteta ideala pentru picnic,mic dejun,cina sau gustare.Este o reteta usoara,dar in acelasi timp satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 125g grau bulgur
  • 600g carne de carnati proaspeti
  • 1 ou
  • 2 ardei grasi mari
  • 300ml supa de pui sau apa
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 linguri de ketchup
  • 2-3 frunze ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocatura cu grau bulgur:

Supa sau apa o punem la incalzit pana incepe sa clocoteasca.Intr-un vas punem bulgurul si patrunjelul spalat si tocat,le amestecam putin,apoi turnam apa clocotita peste ele si lasam pana bulgurul absoarbe toata apa.
Intr-o tigaie punem uleiul,ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit si tocat,un ardei gras tocat marunt si le lasam 8-10 minute pana se rumenesc un pic.
Oul il batem usor si punem jumatate in compozitia cu bulgur si omogenizam bine,iar cealalta jumatate intr-un vas in care punem si carnea de carnati,amestecul cu ceapa,ketchupul si amestecam pana se omogenizeaza bine.
Intr-o  tava de chec mai mare sau de cozonac,unsa cu ulei,punem ardeiul ramas tocat fasii subtiri si frunzele de ceapa verde,apoi impartim compozitia de carne in trei parti si punem o parte deasupra ardeilor in tava niveland bine cu ajutorul unei linguri umede.Adaugam un strat cu bulgur,apoi iar un strat cu carne,strat cu bulgur si ultimul strat de carne.Tava cu carne o acoperim cu folie de aluminiu si o punem in alta tava cu apa cat sa acopere jumatate din tava cu carne,apoi punem totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora si jumatate sau pana este gata.
Dupa o ora si jumatate scoatem folia de aluminiu si mai punem in cuptor 15 min pana prinde un pic de culoare deasupra.Se scoate din cuptor,se scurge lichidul format,se lasa sa se raceasca,se pune folie alimentara deasupra si se pune in frigider pana a doua zi cand o putem taia.

 

TIPS-URI

1

Carnea de carnati se poate inlocui cu alta carne tocata,dar aceasta va necesita condimente in plus

RETETA IN IMAGINI

Tocatura cu grau bulgur-0
Tocatura cu grau bulgur-1
Tocatura cu grau bulgur-2
Tocatura cu grau bulgur-3

COMENTARII (29)

Sim0na 1

26.03.2012, 21:33

Interesanta reteta!

elucubratiiculinare 1

27.03.2012, 00:01

nota 10+

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:14

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41