Tocatura cu grau bulgur

de mikidaniro in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2012 | 7401 vizualizari

 

''Tocatura cu grau bulgur'' este o reteta ideala pentru picnic,mic dejun,cina sau gustare.Este o reteta usoara,dar in acelasi timp satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 125g grau bulgur
  • 600g carne de carnati proaspeti
  • 1 ou
  • 2 ardei grasi mari
  • 300ml supa de pui sau apa
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 linguri de ketchup
  • 2-3 frunze ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocatura cu grau bulgur:

Supa sau apa o punem la incalzit pana incepe sa clocoteasca.Intr-un vas punem bulgurul si patrunjelul spalat si tocat,le amestecam putin,apoi turnam apa clocotita peste ele si lasam pana bulgurul absoarbe toata apa.
Intr-o tigaie punem uleiul,ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit si tocat,un ardei gras tocat marunt si le lasam 8-10 minute pana se rumenesc un pic.
Oul il batem usor si punem jumatate in compozitia cu bulgur si omogenizam bine,iar cealalta jumatate intr-un vas in care punem si carnea de carnati,amestecul cu ceapa,ketchupul si amestecam pana se omogenizeaza bine.
Intr-o  tava de chec mai mare sau de cozonac,unsa cu ulei,punem ardeiul ramas tocat fasii subtiri si frunzele de ceapa verde,apoi impartim compozitia de carne in trei parti si punem o parte deasupra ardeilor in tava niveland bine cu ajutorul unei linguri umede.Adaugam un strat cu bulgur,apoi iar un strat cu carne,strat cu bulgur si ultimul strat de carne.Tava cu carne o acoperim cu folie de aluminiu si o punem in alta tava cu apa cat sa acopere jumatate din tava cu carne,apoi punem totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora si jumatate sau pana este gata.
Dupa o ora si jumatate scoatem folia de aluminiu si mai punem in cuptor 15 min pana prinde un pic de culoare deasupra.Se scoate din cuptor,se scurge lichidul format,se lasa sa se raceasca,se pune folie alimentara deasupra si se pune in frigider pana a doua zi cand o putem taia.

TIPS-URI

1

Carnea de carnati se poate inlocui cu alta carne tocata,dar aceasta va necesita condimente in plus

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocatura cu grau bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancarica de naut, bulgur si fasole rosii