Tochitură

de elucubratiiculinare in Porc, 19 Ian 2015 | 2073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g pulpă de porc
  • 300 g cârnați proaspeți și/sau afumați
  • 300 g kaiser
  • 2 linguri untură
  • 3 linguri ulei
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 linguri bulion
  • 1 cană apă
  • 1 cană vin roșu
  • sare
  • piper

Pentru servire:

  • mămăligă
  • ouă
  • telemea de oaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitură:

Pulpa de porc se taie cubulețe potrivite și de aceeași mărime. Se pun la prăjit în untura topită amestecată cu ulei.  Dacă nu există untură ar fi de preferat ca pulpa să fie un pic cu mai multă grăsime. După ce bucățelele de porc s-au rumenit bine se adaugă cârnații și kaiserul, tăiate cubulețe de mărimea bucăților de carne. Adăugăm usturoiul tocat mărunt, dafinul și cimbrul și călim 1-2 minute.

Adăugăm 1 cană de vin roșu și o cană de apă în care diluăm bulionul și fierbem la foc mic alte 15 minute. Condimentăm cu sare și piper. Pentru servire punem mămăligă în mijlocul unei farfurii. Pe mămăligă punem un ou prăjit și radem telemea de oaie. De jur împrejurul mămăligii punem tochitura.

Se servește fierbinte cu murături și vin roșu.

Poftă bună!

 

COMENTARII (10)

Aurelia 07_07 1

19.01.2015, 22:16

Si cu mamaliga !

elucubratiiculinare 1

20.01.2015, 15:19

multumesc pentru aprecieri

mirela0911 1

21.01.2015, 13:26

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41