Tochitura cu arome asiatice

de papabundetot in Porc, 24 Aug 2013 | 1078 vizualizari

 

Pentru cei care au mancat deja mancaruri facute de mine,sau pentru cei care gatesc dupa retetele mele,nu mai e cred o surpriza faptul ca pentru mine singurele reguli valabile in bucatarie sunt regulile mele in rest…:)

Am o imaginatie bogata cand vine voba de a combina arome si alimente si pentru ca planificasem o mamaliguta cu tochitura am zis sa nu fie ceva banal si obisnuit ci sa ii adaug o amprenta a mea si bine am facut pentru ca rezultatul final a fost deosebit de gustos.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr pulpa de porc
  • 4 felii bacon
  • carnat afumat
  • apa de flori de portocal
  • fulgi de ardei iute
  • curry,
  • sos soia
  • zahar
  • crema de otet balsamic
  • usturoi
  • malai,
  • ulei de masline,
  • unt pentru mamaliga
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu arome asiatice:

Am pus carnea la marinat in apa de flori de portocal,sos soia,crema de otet balsamic,fulgii de ardei,curry si am lasat-o asa cam o ora. Apoi am taiat baconul cubulete mici si l-am pus intr-o tigaie la foc cu putin ulei de susan si l-am prajit pana a devenit crocant,l-am scos apoi deoparte,am adaugat carnea de porc in tigaie,impreuna cu usturoiul si putin din marinata in care a stat si am lasat-o la foc mic la inceput pentru a se patrunde bine si pentru a se inmuia,am adaugat si zaharul,apoi  am dat focul mai tare pentru a capata si o culoare frumoasa si pentru a se carameliza putin.Spre final am adaugat si cateva felii de carnat afumat de casa care s-au prajit si ele cu carnea.

Intr-un ceaun am pus apa la foc impreuna cu 50 gr unt si o lingura de ulei de masline,si am facut o mamaliga pentru tochitura.

Am servit tochitura asiatica cu mamaliguta si mujdei de usturoi cu toppoing de bacon  ,aproape la fel cum o stiam doar ca,carnea astfel marinata a devenit chiar delicioasa ceea ce in viziunea mea  e greu sa spui asta despre o carne de porc…este doar parerea mea:)

Pofta mare!

 

COMENTARII (19)

Denissa 1

24.08.2013, 21:49

Place, place

merisor 1

24.08.2013, 22:14

Pfoaa, ce pofta mi-ai facut, mai ales cu mamaliguta aia!

alilianaa 1

24.08.2013, 22:29

arata de-ti vine sa o mananci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04