Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta

de Patricia Iordache in Porc, 18 Mar 2013 | 5016 vizualizari

 

Cu siguranta, tochitura nu este un preparat pe care sa nu-l cunoasteti deja, insa, m-am gandit sa va prezint modul in care il prepar si servesc eu.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru tochitura:
  • 500 gr. carne de porc (cotlet fara os, pulpa de porc);
  • 6 carnati semiafumati;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • putin ulei pentru prajit);
  • 6 catei usturoi;
  • sare;
  • piper

Ce ne trebuie pentru mamaliguta:

  • 2 cani malai;
  • 6 cani apa;
  • o lingura unt;
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta:

Cum preparam tochitura:  

Taiem carnea de porc in bucati putin mai mari decat o nuca. Taiem carnatii in bucati mari, slaninuta fasii late. Pisam usturoiul.

Punem intr-un ceaun putin ulei, adaugam slaninuta si o lasam sa se topeasca putin si sa iasa grasimea din ea.

Adaugam cubuletele de carne si lasam sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam bucatile de carnati si mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca.

Oprim focul, adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare, piper si amestecam.  

Cum preparam mamaliguta:  

Poate nu este cel mai corect modul in care o prepar eu, insa imi iese foarte buna de fiecare data.

Pun malaiul, apa, sarea  si untul in ceaun. Amestec bine si pun pe foc, acopar cu capac si las asa 5 minute. Ridic capacul, amestec cu un tel ca sa nu aiba cocoloase, acopar si las fara sa ridic, 10 minute.

Amestec din nou, acopar cu capac si mai las 5 minute. Cand mamaliguta se desprinde de peretii vasului este gata si o rastorn pe un platou.  

Servesc tochitura si mamaliguta, alaturi de o bucata generoasa de branza de burduf si o cana cu smantana grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

19.03.2013, 13:49

gaby_duceag 1

20.03.2013, 07:58

Asta da

Patricia Iordache 1

20.03.2013, 08:11

Asta da, restul nu?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat cu mazare si zucchini