Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt

de DinDragostePentruGatit in Porc, 14 Apr 2012 | 10240 vizualizari

 

Nu toţi se împacă cu organele de porc...splina, rinichii nici pe mine nu prea mă încântă, însă cu ficatul şi inima chiar nu am nimic :)), mai ales inima, îmi place...condimentate bine, iese o tochitură...cum zice mama :)) "deliciu".

 

INGREDIENTE

  • 700 g inimă de porc;
  • 500 g ficat de porc;
  • 1 ceapă;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 vârf lgţ nucşoară;
  • 1/2 lgţ boia iute;
  • 1 lg cimbru;
  • 2 lg bulion;
  • 200 mL vin roşu;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.

Mămăliga:

  • 700 mL apă;
  • 1 cană (175 g mălai);
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (opţional);
  • 1 cubuleţ de unt;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt:

Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el).

Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge).

Se căleşte ceapa.

Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe.

Se adaugă condimentele (boia iute, cimbru, foi de dafin, nucşoară, sare, piper) şi bulionul.

Se stinge totul cu vin roşu.

Se fierbe până scade sosul.

La final se adaugă usturoiul.

Se serveşte cu mămăligă şi smântână.

Mămăliga:

Se pune apa la fiert, se adaugă sare, eventual şi o lingură de ulei de floarea soarelui. 

După ce apa a dat în clocot se adaugă în ploaie mălaiul, amestecând energic cu telul pentru a nu permite formarea "cocoloaşelor", îmi vine să le spun aglomerări :)).

Se ţine mămăliga pe foc până se desprinde de pe craţită.

La final se adaugă untul, se amestecă și se răstoarnă pe o farfurie.

 

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt-0
Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt-1
Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt-2

COMENTARII (8)

iri_iri

iri_iri 1

14.04.2012, 22:03

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:17

Foarte apetisant

cocolina

cocolina 1

21.04.2012, 22:28

Ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!