Tochitura in sos de vin

de Patricia Iordache in Porc, 27 Mai 2013 | 9158 vizualizari

 

Am pregatit aceasta mancarica cu 3 feluri de carne (Tochitura) si tare mi-a placut. Sa va spun despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de porc (pulpa);
  • 200 gr. scarita afumata;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • 1 ceapa;
  • 4 fire usturoi verde;
  • 2 catei de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • 1 lingurita cu cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 3 linguri pasta de ardei rosu;
  • 1 lingura bulion (2-3 linguri suc de rosii);
  • 300 ml. vin alb sec/demisec;
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura in sos de vin:

Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari.

Tocam usturoiul verde si ceapa.

Intr-un vas (de preferinta ceaun) punem putin ulei si cand s-a incins adaugam carnea , slaninuta si scarita. Amestecam bine si lasam pana ce carnea se albeste. Adaugam ceapa si usturoiul verde tocat, amestecam bine si apoi adaugam vinul.

Punem foile de dafin, sare, piper, cimbrul si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Adaugam apoi pasta de ardei rosu si bulionul, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic inca 15-20 minute.

Presam cu lama cutitului cateii de usturoi si ii tocam marunt. Ii adaugam peste tochitura, amestecam si oprim focul.

Servim alaturi de mamaliguta calda.

 

TIPS-URI

1

Nu adaugati deloc apa! Daca considerati ca 300 ml. de vin este prea putin, adaugati mai mult. Important este ca la inceput, vinul sa acopere aproape toata carnea.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tochitura in sos de vin 231329
retete culinare - Tochitura in sos de vin 231330
retete culinare - Tochitura in sos de vin 231331
retete culinare - Tochitura in sos de vin 231332
retete culinare - Tochitura in sos de vin 231333
retete culinare - Tochitura in sos de vin 231334

COMENTARII (43)

Anett 1

01.06.2013, 21:24

tare bun!

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:26

gustoasa

ianculubita 1

01.02.2016, 09:13

Patricia am tot respectul si admiratia pentru ceea ce faci si tu stii asta dar te rog nu mai spune acestei tocanite Tochitura,sunt doua retete complet diferite,mai ales ca are ceapa si bulion; iarta-ma daca mi-am exprimat parerea de moldoveanca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S