Tochitura mocaneasca

de Sidy in Porc, 16 Oct 2012 | 5349 vizualizari

 

Tochitura este una dintre cele mai iubite mâncăruri româneşti şi cap de listă pe meniurile restaurantelor cu specialităţi tradiţionale.
Tochitura mocaneasca este o mâncare traditională din bucătăria românească, preparată din carne , cârnati (proaspeti sau afumati)si ficat, prăjite la tigaie sau la ceaun si servită cu garnitură din mămăligă cu ouă ochiuri si brânză de burduf sau telemea rasă deasupra, în asociere cu murături si mujdei de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne macra de porc
  • 200 g carnati afumati
  • 150 g ficatei
  • 350 ml vin
  • 2 linguri untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 6 catei usturoi
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura mocaneasca:

Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm.

Carnatul il taiem felii.

Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite.

Usturoiul il curatam si il dam prin presa.

Se pune untura in ceaunul de tuci si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, amestecand din cand in cand.Adaugam carnatii afumati si ii rumenim si pe acestia.

Dupa 5 minute adaugam vinul si apa daca mai este necesar sa acopere carnea si carnatul din tuci.Usturoiul presat se adauga si el si lasam sa fiarba toate la foc domol, acoperit cam o ora pina se patrunde bine carnea.

La sfarsit adaugam ficateii, asezonam si adaugam pasta de gogosari. Lasam sa mai dea 5 minute in clocot.

Se pun 3l apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.

Cand apa clocoteste se adauga malaiul(4-500g) in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind  in ea din cand in cand.

Adaugam dupa cele 20 de minute, o lingura cu unt si grisul(100g) in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.

Intr-o tigaie non aderenta facem ochiurile.

Tochitura o servim cu mamaliguta alaturi, un ou ochi si branza rasa deasupra. Cine doreste mai poate adauga mujdei de usturoi.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim tochitura cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura mocaneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Manu1 1

30.11.2012, 12:47

Sarut mina doamna,o mincare pe cinste.Am facut-o si nu pot descrie in cuvinte.

Sidy 1

30.11.2012, 14:40

Sa va fie de bine
Parca mi s-a facut pofta de o tochitura....dar macelareasca de data aceasta !

mihaelar63 1

26.10.2016, 15:06

Bine mai arata . A la Sidy Mocaneasca cu prezentare moderna . Dar pe mine ma tenteaza )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura...cu ou si mamaliguta