Tochitura moldoveneasca

de alice_ciobanu in Porc, 13 Apr 2011 | 9933 vizualizari

 

Facem des tochitură moldovenească, mai ales în perioadele reci. Pentru ca a fost o zi mohorâtă am spus că trebuie să ne petrecem seara cu o mâncare adevărată... aşa că am purces în micuţa noastră bucătărie de bloc şi am făcut o reţetă de tochitură moldovenească...

 

INGREDIENTE

  • carne de porc cam 300-400 gr
  • vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya)
  • 3 căţei de usturoi
  • un pahar de vin roşu
  • delikat, frunze dafin, 3 boabe de pier negru
  • nişte brânză de burduf (luată din comerţ)
  • gogonele şi conopidă murate (ca la noi, la moldoveni... adică în saramură)
  • mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt... spre final)
  • 2 ouă (eco, de la găinile soacră-mii)

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca:

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am călit-o puţin pe ambele părţi până s-a înalbit puţintel, după care am pus condimentele, dafinul şi vinul. Am lăsat pe foc cam 30 minute.

Între timp s-a făcut şi mămăliga... nu voi da reţeta aici, pentru că toată lumea ştie ce e aia mămăligă şi cum se face.

Când totul fu gata am pus pe farfurii brânza de burduf, o bucată sănătoasă din mămăliga aburindă, o porţie zdravănă din carnea prăjită şi fierbinte, un ou prăjit ochi şi am combinat totul cu nişte murături puse de cu toamnă la murat în butoaie de lemn, la ţară.

Pe lângă astea s-a băut şi un pahar de vin roşu din via ce am cules-o astă toamnă.

Ce să vă mai spun? Aaa.. Poftă Bună !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:51

mihaelar63 1

16.04.2011, 07:52

In primul rand iti urez si eu bine ai venit !!!

Sunt sigura ca iti va placea pe aici
Poti sa-ti dai seama ca nu am facut niciodata tochitura moldoveneasca ? si inca mai traiesc ?
Musai trebuie sa mananc peste vreo saptamana buna

alice_ciobanu 1

19.04.2011, 13:14

miahelar63, multumesc pentru primire.
mai ai timp sa faci si tochitura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry