Tochitura Moldoveneasca

de simona72 in Porc, 14 Mar 2013 | 5063 vizualizari

 

Chiar daca nu sunt moldoveanca, imi place tare mult mamaliga si in scecial mamaliga cu brinza si smantina si nu numai. Bucataria din partea Moldovei este pur romaneasca, dupa parerea mea, iar aceasta tochitura moldoveneasca este de+a dreptul irezistibila!

 

INGREDIENTE

pt mamaliga:

  • 200 ml apa
  • 200 ml lapte
  • sare
  • faina de malai
  • o lingurita unt

garnitura:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 felii de carne vitel proaspata
  • sare
  • piper
  • boia ardei afumata
  • o cescuta de vin
  • cirnati proaspeti afumati cu cimbru
  • cirnati proaspeti afumati cu boia
  • brinza de burduf
  • brinza telemea de vaca
  • iaurt gras sau smantina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura Moldoveneasca:

Mod de preparare tochitura moldoveneasca:

Punem o craticioara pe foc cu apa, laptele si sarea pt mamaliga. Cind apa fierbe se adauga faina de malai in ploaie, amestecam cu un tel si o lasam sa fiarba pina se ingroasa si faina este fiarta.La urma se adauga o lingurita de unt in mamaliga si se amesteca pina ce s-a topit. Carnea o taiem fasii de un deget, o condimentam cu sare, piper si boia afumata si o prajim in 2 linguri de ulei de masline la foc iute cam 2-3 minute. Cind este aramie pe toate partile o scoatem si punem carnatii taiati feliute si ii prajim si pe acestia 4-5 minute.

Scoatem feliutele de carnati si punem cescuta de vin, lasam sa scada la jumatate si punem din nou carnea si cirnatii prajiti si mai lasam pe foc 1-2 minute.Intr-un bol radem brinza telemea si sfarimam cu mina brinza de burduf, le amestecam cu o lingura sa se amestece brinzeturile. In boluri termorezistente unse cu un strop de ulei asamblam tochitura moldoveneasca : punem jumatate din mamaliga facuta, jumatate din carne si cirnati si musai din sosul de vin, o parte din brinza si asa procedam si cu celelalte care au ramas.

Dam la cuptorul incins pt 5 minute. Servim tochitura moldoveneasca cu smantina sau iaurt gras. Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma puteti adauga in tigaia cu tochitura moldoveneasca si 2 foi dafin

RETETA IN IMAGINI

Tochitura Moldoveneasca-0
Tochitura Moldoveneasca-1
Tochitura Moldoveneasca-2
Tochitura Moldoveneasca-3
Tochitura Moldoveneasca-4
Tochitura Moldoveneasca-5
Tochitura Moldoveneasca-6
Tochitura Moldoveneasca-7

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

14.03.2013, 20:30

Nu am mancat de mult dar e foarte buna

Rux

Rux 1

14.03.2013, 20:58

O nebunie!

simona72

simona72 1

14.03.2013, 21:28

multumesc tuturor pt aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!