Tochitura Moldoveneasca

de simona72 in Porc, 14 Mar 2013 | 8115 vizualizari

 

Chiar daca nu sunt moldoveanca, imi place tare mult mamaliga si in scecial mamaliga cu brinza si smantina si nu numai. Bucataria din partea Moldovei este pur romaneasca, dupa parerea mea, iar aceasta tochitura moldoveneasca este de+a dreptul irezistibila!

 

INGREDIENTE

pt mamaliga:

  • 200 ml apa
  • 200 ml lapte
  • sare
  • faina de malai
  • o lingurita unt

garnitura:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 felii de carne vitel proaspata
  • sare
  • piper
  • boia ardei afumata
  • o cescuta de vin
  • cirnati proaspeti afumati cu cimbru
  • cirnati proaspeti afumati cu boia
  • brinza de burduf
  • brinza telemea de vaca
  • iaurt gras sau smantina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura Moldoveneasca:

Mod de preparare tochitura moldoveneasca:

Punem o craticioara pe foc cu apa, laptele si sarea pt mamaliga. Cind apa fierbe se adauga faina de malai in ploaie, amestecam cu un tel si o lasam sa fiarba pina se ingroasa si faina este fiarta.La urma se adauga o lingurita de unt in mamaliga si se amesteca pina ce s-a topit. Carnea o taiem fasii de un deget, o condimentam cu sare, piper si boia afumata si o prajim in 2 linguri de ulei de masline la foc iute cam 2-3 minute. Cind este aramie pe toate partile o scoatem si punem carnatii taiati feliute si ii prajim si pe acestia 4-5 minute.

Scoatem feliutele de carnati si punem cescuta de vin, lasam sa scada la jumatate si punem din nou carnea si cirnatii prajiti si mai lasam pe foc 1-2 minute.Intr-un bol radem brinza telemea si sfarimam cu mina brinza de burduf, le amestecam cu o lingura sa se amestece brinzeturile. In boluri termorezistente unse cu un strop de ulei asamblam tochitura moldoveneasca : punem jumatate din mamaliga facuta, jumatate din carne si cirnati si musai din sosul de vin, o parte din brinza si asa procedam si cu celelalte care au ramas.

Dam la cuptorul incins pt 5 minute. Servim tochitura moldoveneasca cu smantina sau iaurt gras. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma puteti adauga in tigaia cu tochitura moldoveneasca si 2 foi dafin

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

14.03.2013, 20:30

Nu am mancat de mult dar e foarte buna

RuxyRux 1

14.03.2013, 20:58

O nebunie!

simona72 1

14.03.2013, 21:28

multumesc tuturor pt aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca