Tochitura moldoveneasca a la Vladut

de Miha in Porc, 23 Mai 2010 | 17911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc
  • pulpa de porc
  • piept de porc
  • piept de pui
  • carnaciori proaspeti
  • 2 pahare vin alb
  • 1 pahar suc de rosii
  • sare si piper
  • cimbru
  • usturoi
  • mamaliguta
  • branza telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca a la Vladut:

Eu aveam o alta reteta de preparare a tochiturii moldovenesti, dar daca Vladut asa a zis...asa am facut. :)))

Carnea se taie cuburi si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic cateva minute, pana incepe sa scada.

Usturoiul se toaca marunt, apoi se amesteca sare, piper, cimbru si sucul de rosii. Se toarna peste carne si se uniformizeaza. Daca mai este necesar, in timpul fierberii se mai poate adauga putin vin.

Se fierbe la foc mic in continuare, pana scade tot lichidul si carnea incepe sa se rumeneasca.

Se serveste cald, cu mamaliguta presarata cu telemea si oua ochiuri.

Din cand in cand se "stropeste" cu vinul ramas in sticla. :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca a la Vladut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Miha 1

24.10.2010, 14:18

Toata carnea (ceafa de porc, pulpa de porc, piept de porc, piept de pui,carnaciori proaspeti) se taie cubulete.

DIANA B 1

29.05.2011, 09:56

Si mai bun

babi5 1

14.12.2014, 19:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu ciuperci la tava