Tochitura- reteta mea

de marianascarlat in Porc, 21 Feb 2012 | 6325 vizualizari

 

Fiindca e iarna, e frig si trebuie sa ne hranim mai consistent dar si fiindca felul asta de mancare e agreat si de mofturosul meu fiu, am preparat de mai multe ori in iarna asta acest fel de mancare.
Stiu ca exista multe feluri de a prepara o tochitura, depinde si de zona in care locuieste fiecare. Asta pe care o prepar eu nu stiu unde se incadreaza dar asa ne place noua.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpa slaba de porc
  • 300-350gr carnaciori oltenesti
  • 250-300 gr kaiser afumat
  • un cubulet de unt
  • 100-150 ml vin rosu de buturuga
  • o ceapa mare
  • 400 gr rosii in bulion
  • 5-6 catei de usturoi pisat(de-ai nostrii)
  • o lingura de busuioc tocat
  • 1/2 lingura de magheran tocat
  • o lingura de patrunjel toca(proaspat sau uscat)
  • sare
  • Piper dupa gust
  • 500 gr malai
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura- reteta mea:

Carnea spalata si uscata cu un prosop de bucatarie o tai cubulete, carnatul il tai cam de un centimetru iar kaiserul fasiute. Toc ceapa marunt. Pun pe foc o cratita cu untul si cand acesta s-a topit adaug carnea pe care o perpelesc de cateva ori sa-si schimbe culoarea. Adaug imediat ceapa care are si ea aceiasi soarta. Cand s-a inmuiat putin si ceapa torn apa care sa acopere carnea aproape trei sferturi si vinul, dupa care acopar cratita cu capac si o las sa fiarba aproximativ 30 de minute. 

Intre timp mai amestec din cand in cand si daca scade apa prea mult mai adaug apa fiarta. Apoi adaug in cratita carnatul si kaiserul, pe care le las sa fiarba si ele cam 5 minute. Dupa aceea sarez, piperez, pun usturoiul pisat si rosiile taiate cu bulion cu tot. Punem iar capacul pe cratita si mai las sa fiarba aproximativ 1/2 ora avand grija sa mai amestec din cand in cand in cratita.Cand a scazut suficient si carnea e bine facuta adaug si verdeturile(busuioc, maghiram si patrunjel).

In acest timp pregatesc si mamaliguta, care va fi gata odata cu tochitura.

Acum totul e gata de servit. Pofta buna!

 

 

 

COMENTARII (23)

Bunica

Bunica 1

29.12.2012, 14:20

La multi ani!

Bunica

Bunica 1

29.12.2012, 14:22

O "gustoasa" pe Bucataras

mihaelar63

mihaelar63 1

29.12.2012, 14:52

La multi ani , Mariana !!! Sanatate si multe bucurii !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27