Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

de Lavinia in Torturi, 15 Noi 2013 | 6510 vizualizari

 

Un an minunat petrecut alaturi de oameni si mai minunati!Bucataras.ro este a doua mea familie si ma bucur ca pe o parte dintre voi v-am cunoscut si in realitate,nu numai virtual.Va invit pe toti la o felie de tort cu dubla aniversare :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 150 g alune macinate
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata amaruie+200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de nutella
  • esenta de rom
  • 100 g napolitane cu crema de alune
  • Glazura/Decor:
  • 12 bomboane Ferrero Rocher
  • 60 g ciocolata neagra +2-3 linguri frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200):

Mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute)

Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le treptat peste oua amestecand usor cu o spatula de sus in jos.

La final adauga alunele macinate.

Tapeteaza o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.

Topeste ciocolata amaruie cu frisca lichida si las-o la racit.

Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din crema de ciocolata si nutella si mixeaza pana obtii o crema spumoasa.

Toaca napolitanele fin apoi adauga-le peste crema de ciocolata.

Pe un platou pune prima jumatate din blat,insiropeaza si unge cu jumatate din crema.

Acopera cu a doua jumatate din blat ,insiropat in prealabil apoi imbraca tortul cu crema ramasa.

Decoreaza tortul cu bomboane Ferrero Rocher si ciocolata neagra topita.

Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:30

Doar de un an ,, Bucataras''?
Parca de 10 esti de-a noastra
La multi ani , fata de zahar si ciocolata

Lavinia 1

17.11.2013, 12:57

Mamaie

Lavinia 1

17.11.2013, 13:00

Mihaela ,da doar de 1 an Si eu simt ca sunt de o viata aici cu voi Multumesc din suflet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba