Tort 1 Mai

de Floryella78 in Torturi, 7 Mai 2016 | 1318 vizualizari

 

Pentru ziua mea de 1 mai, am cautat mult timp reteta perfecta care sa includa tot ceea  ce ai mei iubesc dar in acelasi timp ceva racoros si in ton cu anotimpul. Seamana cu clasicul fraisier dar am facut une le modificari dupa gustul meu. Toata familia a fost cucerita. Regret ca nu am poze de la preparare petru  ca atunci nu credeam ca o sa il postez.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de faina,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 400 ml lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 90 gr.zahar,
  • 40gr faina,
  • 4 plicuri zahar vanilat,
  • 250 gr mascarpone,
  • 150ml frisca lichida
  • Jeleu de capsuni:
  • 300 gr capsuni congelate (sau proaspete)
  • 80 gr zahar
  • 1 plic de gélatine
  • Capsuni proaspete 1kg
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 1 Mai:

Pregatim blatul:separam albusurile de galbenusuri, punem un praf de sare peste albusuri si mixam pana obtinem un pic de consistenta apoi continuam sa mixam adaugand zahar un cate o lingura pana obtinem o spuma tare.Punem mixerul deoparte ,cu o spatula incorporam pe rand galbenusurile iar la final faina amestecand de jos in sus.Punem compozitia intr-o tava rotunda de 22 cm si dam la cuptor preancalzit la 180° in jur de 20 minute. Dupa ce sa copt il scoatem cu grija pe un gratar si se lasa sa se raceasca

Crema:

Pregatim o crema pâtissière in felul urmator:frecam galbenusurile cu zaharul si vanilia, cand compozitia devine spumoasa adaugam faina si amestecam bine.Intre timp punem laptele la fiert, cand ajunge la punctul de fierbere il punem peste compozitia de galbenusuri si amestecam bine,apoi punem compozitia la foc mic amestecand in continuu pana se ingroasa, apoi o lasam un pic sa se raceasca .punem crema intr-un recipient si acoperim cu folie pentru a nu face crusta deasupra si o dam la frigider. Intr-un bol punem mascarpone il mixam un pic si apoi adaugam crema pâtissière in doua trei transe mixant bine.Smantana lichida se mixeaza pana obtinem o frisca onctuoasa iar apoi o adaugam peste crema precedenta amestecand cu o spatula de jos in sus.Punem aceasta crema la rece pana la montarea tortului.

Capsunile cu zaharul se pun la fiert cca 10 min, pasta obtinuta se trece prin sita, adaugam gelatina inmuiata in prealabil peste compozitia calda si se amesteca pana la topirea gelatinei. Turnam aceasta pasta in forma de tort in care am pus folie de plastic si dam la rece pana se coaguleaza.

Montarea:

Blatul de tort se taie pe jumatate in doua parti egale. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili se aseaza primul blat. Daca doriti puteti insiropa blatul cu un sirop de apa cu zahar sau sirop din compot. Se asaza jumatati de capsuni pe peretii cercului in interior capsunile fiind asezati cu baza in jos. Apoi turnam un strat de crema pe care o indreptam bine cu o spatula, punem felii de capsuni si mai adaugam un strat de crema. Punem cel de al doilea blat peste care asezati cu grija jeleu de capsuni. Jeleul se ia cu folia din forma in care a fost pus si se aseaza cu partea folie in sus dupa ce la-m asezat dezlipim cu grija folia. Pentru a se fixa jeleul pe tort punem un strat fin de crema peste blat. Punem tortul la rece cateva ore iar apoi il decoram fie care dupa imaginatia si creativitatea lui.

 

COMENTARII (2)

Floryella78

Floryella78 1

09.05.2016, 12:03

Xandrinne

Xandrinne 1

15.05.2016, 13:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!