Tort

de Adinacarla in Torturi, 13 Sep 2010 | 1787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • Pentru Crema:
  • 1 cutie crema ciocolata finetti
  • 1 baorcan dulceata visine
  • pentru decor
  • bombonele mici de cacao
  • si nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul:

Seaparam albusurile de galbenusuri.

batem prima data albusurile bine si cand incep sa se intareasca adaugam zaharul treptat...continuam sa batem pana cand spuma sta pe batator apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Cand galbenusurile au fost bine incorporate adaugam si faina in ploaie, praful de copt si cacao. Punem coca obtiunuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor.

Cand blatul s-a racit il taiem in trei parti.

Incepem montarea tortului:

Asezam prima bucata de blat si peste ea intindem 2-3 linguri dulceata de visine mai subtire. Intindem pana cand dulceata va fi absorbita in blat, Peste stratul de duceata punem 2-3 linguri crema de ciocolata si peste punem urmatoarea foaie de blat. Repetam procedeul cu dulceata si crema de ciocolata chiar si pe ultima foaie. Peste ultimul strat de ciocolata presaram bombonele decor de cacao si putina nuca de cocos.

Vom da tortul la rece pentru o ora si apoi este numai bun de taiat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort-0
Tort-1
Tort-2
Tort-3

COMENTARII (13)

Adinacarla 1

15.09.2010, 00:52

nadina

Sylvia 1

17.09.2010, 11:13

Ce tortulet lejer si bun

Adinacarla 1

20.09.2010, 08:39

multumesc Sylvia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04