Tort 23

de Constelatialeu in Torturi, 30 Dec 2016 | 3173 vizualizari

 

Nu-i mila 23 si nici vreun canal tv, e doar o aniversare...pe 31 decembrie , in urma cu 23 de ani, o Popeasca si un Stoicescu au zis'' DA si vedem noi ce ne rezerva viata''....e bine, am zis bine, pentru ca sa lasam loc de evolutie, cand e totul la superlativ te plafonezi si nu mai evoluezi.....ce sa zic suntem compatibili din multe puncte de vedere si cred ca asta ne-a adus pana in ziua de azi, cu bune si mai putin bune, ca daca-s prea multe bune ne plictisim repede, avem nevoie de adrenalina, incercari si multa voie buna.......deci La multi ani, noua, astia lui Stoicescu !

 

INGREDIENTE

  •  Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 300 g crema de cacao ''Cacao Creme '' Mr.Choc
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce foarte groasa
  • 200 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • Decor
  • stelute din pasta de zahar

 

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 23:

Blat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao si faina, omogenizam si adaugam jumatate din albusurile spuma. Adaugam si nuca macinata si restul de albusuri, avand grija sa incorporam albusurile cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt, turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi cand il asamblam.

 Sirop: Apa si zaharul la fiert, cand da in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.

Frisca: Intr-un bol inalt punem smantana dulce si frisca lichida si mixam pana obtinem o frisca suficient de tare. Pastram cam 4-5 linguri sa ornam marginea tortului

Crema : Amestecam mascarpone cu crema de cacao si cu frisca batuta. 

 Asamblare: Taiem blatul de tort in 3 , asezam prima bucata pe farfurie, o insiropam bine si adaugam crema ( crema o impartim in 3 parti, pentru ultima parte lasam mai putin, pentru ca marginile le imbracam cu frisca), intindem crema, asezam blatul al doilea, insiropam si intindem crema, asezam si ultimul blat, intindem crema si marginile le ornam cu frisca. Decoram cu stelute din pasta de zara pe care le-am confectionat cu o seara inainte si le-am lasat la uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 23" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rahela Velicu 1

02.01.2017, 20:01

La multi ani!

Constelatialeu 1

02.01.2017, 21:37

Multumesc din suflet, toate cele bune sa se adune si la voi !

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:19

La multi ani dragilor !!!! Va iubim

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel