Tort ,,24,,

de madi_marin in Torturi, 9 Oct 2010 | 7900 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru fratele meu, Ciprian, care a implinit 24 de ani pe 5 octombrie. Petrecerea e maine....

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
Crema alba :
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • esenta de migdale
Crema cioco - cafe :
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao neagra Dr. Oetker
  • 2 pliculete de ness
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Glazura :
  • 100 g cioco cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 g unt.
Sirop :
  • 250 g zahar
  • 650 ml apa
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Ornare :
  • 1 plic praf de crema caramel Dr. Otker
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele ,,boabe de cafea,,
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,24,,:

Blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se amesteca ambele compozitii, apoi se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm. Se coace la foc potrivit 30 de minute, dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Crema alba : se topeste ciocolata in frisca lichida. Compozitia se da la congelator pentru 15 minute, apoi se bate cu mixerul, se adauga esenta de migdale, apoi se da  din nou la rece pana la intrebuintare.

Crema cioco - cafe : Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, nessul si esentele. Se amesteca foarte bine, apoi se da la rece.

Siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa sa se topeasca complet. Se da la rece si se adauga esentele.

Asamblare : blatul se taie in 3 foi care se insiropeaza foarte bine.. Se pune un blat insiropat, crema alba, apoi alt blat si crema cioco-cafe si ultimul blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou . Se toarna doar deasupra glazura de cioco ( ciocolata , unt si frisca lichida la foc mic pana se obtine o crema care se da putin la racit)si se orneaza cu crema caramel preparata din praf mixat cu  150 ml frisca lichida , zahar pudra si 50 ml lapte rece , apoi cu restul de frisca batuta spuma tare si cu bombonele de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,24,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

madi_marin 1

10.10.2010, 18:26

Nadina....sarutmana pentru urare si furculite.....

nadina73 1

10.10.2010, 18:27

Corinuta 1

11.10.2010, 11:17

La multi ani cu sanatate fratelui tau!Tortul arata super, cred ca e o nebunie cu atatea arome

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort inima