Tort " 3 Ciocolate"

de Dea_Dea in Torturi, 4 Noi 2013 | 23551 vizualizari

 

Tortul facut pentru ziua mea! M-am inspirat din reteta Violetei , din Caietul cu retete.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic gelatina (10 gr)
  • CREMA 2
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • CREMA 3
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • GLAZURA
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
  • Un pachet de piscoturi
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " 3 Ciocolate":

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.

Se incepe cu asamblarea

Se pune blatul in tava inn care s-a copt si facem crema

1.Se rupe ciocolata neagra si se adauga frisca lichida, se pun pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa si lasam 5 min.Punem gelatina pe abur pana se dizolva si o punem peste ciocolata racorita, apoi adaugam frisca batuta si o punem peste blat , dam la frigider pana facem crema 2.

La crema 2 si 3 se procedeaza la fel.

Glazura, este reteta Patriciei http://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cacao-jeleu-pentru-glasat-49342.html

Eu am facut jumatate de portie , puteti face o portie iar restul se poate pastra la frigider in borcan cu capac, pana faceti alta prajitura.

Se pun piscoturi de jur imprejur si se glazureaza.

 

 

TIPS-URI

1

Dupa fiecare crema facuta se pune la frigider , pana facem pe cealalta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275093
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275094
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275095
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275096
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275097
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275098
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275099
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275101
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275104
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275105
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275106
retete culinare - Tort " 3 Ciocolate" 275107

COMENTARII (22)

tanyapatap 1

04.11.2013, 21:30

nadea68 1

04.11.2013, 22:55

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:30

Vreau si eu o felie maaare din bunciunea asta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S