Tort " 3 Ciocolate"

de Dea_Dea in Torturi, 4 Noi 2013 | 30849 vizualizari

 

Tortul facut pentru ziua mea! M-am inspirat din reteta Violetei , din Caietul cu retete.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic gelatina (10 gr)
  • CREMA 2
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • CREMA 3
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • GLAZURA
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
  • Un pachet de piscoturi
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " 3 Ciocolate":

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.

Se incepe cu asamblarea

Se pune blatul in tava inn care s-a copt si facem crema

1.Se rupe ciocolata neagra si se adauga frisca lichida, se pun pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa si lasam 5 min.Punem gelatina pe abur pana se dizolva si o punem peste ciocolata racorita, apoi adaugam frisca batuta si o punem peste blat , dam la frigider pana facem crema 2.

La crema 2 si 3 se procedeaza la fel.

Glazura, este reteta Patriciei http://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cacao-jeleu-pentru-glasat-49342.html

Eu am facut jumatate de portie , puteti face o portie iar restul se poate pastra la frigider in borcan cu capac, pana faceti alta prajitura.

Se pun piscoturi de jur imprejur si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Dupa fiecare crema facuta se pune la frigider , pana facem pe cealalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " 3 Ciocolate"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata Tuxedo