Tort ''3 Motive''

de epurasha2bb in Torturi, 24 Mai 2010 | 4765 vizualizari

 

pentru ca l-am facut din 3 motive: ziua de nume a sotului C-tin , ziua de nume a mezinei Elena si implinirea a 5 ani de casatorie .

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de cacao
  • 1 ciocolata cu caramel
  • 1 ciocolata Katy cu trufe
  • 2 ciocolate negre 85% cacao
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 1 cutie mica frisca lichida Hulala
  • 1 cutie praline caffe latte
  • 1 ceascuta  lapte
  • 1 cubulet de  unt  nesarat
  • miezul de la 10 nuci
  • sirop de zmeura pt.insiropat blaturile
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''3 Motive'':

Se insiropeaza 2 discuri de blat de tort cu cacao cu sirop de zmeura.

Intre ele se pune un film de crema de ciocolata tip glazura, facuta din 1/2 ciocolata cu trufe  si o ciocolata neagra intreaga topite la bain marie impreuna cu putin lapte, unt, zahar si la sfarsit se adauga miezul de nuca macinat nu foarte marunt.

Peste al doilea blat se aseaza crema facuta din frisca batuta cu crema mascarpone si in care adaugam restul de ciocolata cu trufe tocata cubulte mici cu cutitul.Lasam la rece o jumatate de ora.

Pregatim glazura finala topind la bain marie ciocolata cu caramel impreuna cu ciocolata neagra.Luam cu lingura si punem intr-o punga sau un pos de ornat si facem zig zaguri creand un fel de dantela de ciocolata cu ochiuri mari.Apoi dam larece o ora si in final asezam pralinele deasupra.Se serveste adoua zi dupa ce astat la  rece peste noapte.

Unul dintre muafiri mi l-a laudat un sfert de ora dupa ce a luat prima lingurita.Va recomand cu incredere acest tort care mie mi s-a parut dintre cele mai bune ce am facut vreodata.  

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ''3 Motive''-0
Tort ''3 Motive''-1
Tort ''3 Motive''-2
Tort ''3 Motive''-3
Tort ''3 Motive''-4
Tort ''3 Motive''-5
Tort ''3 Motive''-6
Tort ''3 Motive''-7
Tort ''3 Motive''-8

COMENTARII (21)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

26.05.2010, 21:46

mersi susu, si mie imi placmult torturile tale! eu de curand am inceput sa factrturi inainte le comandam dar vad ca imi ies tot mai bine iar de asta am fost perfect multumita asa ca incearca-l cu incredere si u uita secretul e sa stea o zi sau o noapte la frigider

monike

monike 1

21.09.2011, 10:01

Iti spun si aici "LA MULTI ANI!" caci este tortul cu care m-ai cucerit

epurasha2bb

epurasha2bb 1

24.01.2013, 19:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!