Tort "37"

de iri_iri in Torturi, 27 Feb 2012 | 1228 vizualizari

 

....37! atat am facut eu ieri si cu ocazia asta doresc sa multumesc tuturor pentru urari...sunt mandra de varsta 37 dar si de tortul meu ca o floare !

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua,
  • 6linguri apa,
  • o cana zahar,
  • o cana faina.   

crema 1:

  • 500ml lapte,
  • 3 linguri de zahar,
  • un plic praf de budinca de vanilie si 1/2 margarina.  

crema 2:

  • un plic de crema cu gust de ciocolata,
  • 250ml lapte,
  • 2 linguri zahar si o lingura cacao.   

pentru ornat:

  • frisca , kiwi si flori de napolitan cu cicolata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "37":

la prepararea blatului procedam astfel:pentru inceput separam ouale,albusurile la batem foarte bine cu un praf de sare,iar galbenusurile le batem pentru inceput cu zaharul pana se formeaza o spuma si apoi adaugam apa rece pana se formeaza o pasta cremoasa. 

atentie insa aceasta compozitie sa se faca intr-un vas mai mare decat cel de la albusuri pentru ca va creste in volum.    

apoi se adauga albusurile spuma peste  crema de galbenusuri ,iar la final se adauga faina si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa. 

dupa aceea se aseaza intr-o forma de tort care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina ,apoi am dat-o la cuptor care a fost bine incis si am lasat-o 30 de minute.    

la crema 1 am facut astfel;am amestecat zaharul cu praful de budinca si 4 linguri de lapte iar separat am pus restul de lapte la foc.cand a ajuns la punctul de fierbere adaug amestecul si apoi mai las pe foc pana se ingroasa.   la final am adaugat margarina .     

pentru crema 2 am folsit ingrendientele cum este scris pe dosul pachetului cu o singura specificatie ca am adaugat lingura de cacao.    

pentru ansamblat am procedat astfel:   blatul care a fost foarte bine racit l-am taiat in 3 parti .  

pe prima parte se intinde crema 1,apoi se aseaza al doilea blat peste care se adauga crema 2,iar la final se aseaza al treilea blat.    

mie mi-a mai ramas din ambele creme.   

am ornat tortul cu firsca,kiwi si flori de napolitan cu ciocolata cumparata din comert.

 

TIPS-URI

1

doar dragoste de a face ceva bun

RETETA IN IMAGINI

Tort "37"-0
Tort "37"-1
Tort "37"-2
Tort "37"-3
Tort "37"-4
Tort "37"-5

COMENTARII (26)

Ubulika

Ubulika 1

02.03.2012, 11:55

superb!!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

03.03.2012, 18:05

La multi ani!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

03.03.2012, 18:05

ps...s-a trezit si gabi..)))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!