Tort

de andreea_angelo in Torturi, 23 Noi 2012 | 2776 vizualizari

 

astazi a fost ziua lu tata socru si am vrut sa ii fac un tort,dar din pacate nu am gasit nicaieri blat de tort asa ca am improvizat un pic,am cumparat amestec pt chec,dar a iesit un tort super gustos..am facut portie dubla

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de amestec pt copt (chec)
  • 300g margarina
  • 120ml lapte
  • 6 oua
  • crema
  • 1 plic praf pentru crema de tort(ciocolata)
  • 1 plic praf pentru crema de tort(vanilie)
  • 200g margarina
  • 600 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Se adauga amestecul pt copt, margarina, cele 6 oua si laptele intr-un vas cu ajutorul mixerului (sau telului) la cea mai joasa treapta, pana devine cremos, apoi se mixeaza la cea mai inalta treapta timp de 3 minute. Se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza compozitia si se uniformizeaza. Se coace la 180°C, facem testul scobitorii cand e gata. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si ne apucam de creme.

Crema de ciocolata: se toarna 300 ml lapte intr-un vas, se pune praful pentru crema si se mixeaza pana devine cremos, se pune 100 g margarina si se mixeaza din nou.

Pentru crema de vanilie facem acelasi lucru ca pentru crema de ciocolata.

Pentru decor am pastrat un pic din crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Paris-Brest"