Tort 8 martie

de cec in Torturi, 9 Mar 2011 | 4004 vizualizari

 

Reteta e cea de mini amandine postata de Poca (pe culi)careia ii multumesc de reteta

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 7 linguri cu faina
  • 1 lingura budinca caramel
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pentru crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina ( de 250 gr)
  • 3 linguri cacao
  • 1 ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 8 martie:

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile.

dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul (eu am adaugat lingura de budinca si cacaua si am amestecat tot cu lingura, apoi faina amestecand cu lingura)
o sa va iasa un aluat mai subtire

turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt(am folosit tava rotunda cu diametrul de 28)
o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit si ne ocupam de sirop

punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute
lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

intr-un castron punem margarina partial topita, o mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba

se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem crema asta, apoi am adaugat ciocolata topita mixand iar am pus pe platou prima parte de blat , peste care am pus cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem o jumatate din crema , apoi am pus peste crema alta parte de blat si am insiropat din nou. Am pus si cealalta jumatate de crema, ultima parte de blat, am insiropat si am dat la frigider cateva ore, pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore Am scos , am uns cu unt, am imbracat cu pasta de ciocolata si ornat cu royal icing si pasta de zahar

Am mai facut si unul dreptunghilar folosind aceeasi reteta dar 1 data si jumatate inainte de a fi imbracat si ornat

 

RETETA IN IMAGINI

Tort 8 martie-0
Tort 8 martie-1
Tort 8 martie-2
Tort 8 martie-3
Tort 8 martie-4
Tort 8 martie-5
Tort 8 martie-6
Tort 8 martie-7
Tort 8 martie-8
Tort 8 martie-9
Tort 8 martie-10
Tort 8 martie-11
Tort 8 martie-12
Tort 8 martie-13
Tort 8 martie-14
Tort 8 martie-15
Tort 8 martie-16
Tort 8 martie-17
Tort 8 martie-18
Tort 8 martie-19
Tort 8 martie-20

COMENTARII (17)

cec

cec 1

10.03.2011, 11:35

multumesc
nu aziz, nu am uitat, nu prevede reteta, deci nici eu nu am pus

mimmi

mimmi 1

10.03.2011, 12:53

Super ce mai !!!

adry88

adry88 1

09.06.2011, 15:52

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!