Tort 8 Martie - La Multi Ani!

de Angelina_Elena in Torturi, 8 Mar 2013 | 3103 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
Sirop:
  • o ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • sticksuri cu crema de ciocolata
  • 3 linguri mousse de ciocolata
  • 12 bomboane
  • aschii de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 8 Martie - La Multi Ani!:

Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece.

Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida.

Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam.

Adaugam apoi ciocolata peste frisca batuta si amestecam usor de jos in sus.

Dam crema la rece pentru 1-2 ore.

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: Daca blatul un s-a copt uniform, se taie pentru a-l indrepta.

Din crema de ciocolata pastram 3 linguri pentru ornat.

Pe o farfurie punem blatul de tort, il insiropam bine, apoi turnam deasupra crema de ciocolata si nivelam.

Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se scoate si se decoreaza.

Am acoperit tortul cu un strat subtire de crema de ciocolata, apoi am facut cateva moate de crema deasupra.

Punem apoi betisoarele pe margine, apasand usor pentru a se lipi.

Decoram fiecarui mot de frisca punem cate o bombonica.

In mijloc am ras niste ciocolata cu ajutorul unui cutit.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Am copt blatul de tort intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort 8 Martie - La Multi Ani! 209512
retete culinare - Tort 8 Martie - La Multi Ani! 209513
retete culinare - Tort 8 Martie - La Multi Ani! 209515
retete culinare - Tort 8 Martie - La Multi Ani! 209516
retete culinare - Tort 8 Martie - La Multi Ani! 209517
retete culinare - Tort 8 Martie - La Multi Ani! 209518

COMENTARII (40)

alba_zori 1

11.03.2013, 13:23

Multi anisori fericiti si cu multa sanatate sa-ti de adevaratul Dumnezeu! foarte bun tortle ai facut aici!

Angelina_Elena 1

11.03.2013, 16:23

multumesc din suflet Alba!

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 17:45

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55