Tort

de gaby_duceag in Torturi, 22 Iul 2010 | 3764 vizualizari

 

ce atatea denumiri?i-as fi zis "tort uratel" dar asta vedeti si voi:))))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

Crema1

  • 400 gr unt
  • 40gr cacao
  • 3 galbenusuri
  • o esenta rom
  • 200 gr zahar pudra

Crema2

  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200ml frisca lichida

Sirop

  • 400 ml apa
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom
  • 100 gr zahar

Decor

  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul:

Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina.

Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor.

Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de 26, si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 40 min.

Crema 1

Untul topit partial il mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam apoi galbenusurile, mixand dupa fiecare, apoi cacaua si esenta de rom.

Crema 2

Mascarponele il mixam usor cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta. Omogenizam.

Siropul

Fierbem timp de aproximativ 10 minute apa cu zaharul si capuccino. Inchidem focul si adaugam esenta.

Asamblare

Blatul il taiem in trei  pe orizontala.

Pe primul blat ungem cu 1/2 din crema 1, dupa ce l-am insiropat, bineinteles, asezam al doilea blat,sirop, crema 2, apoi ultimul blat si restul de crema

Decoram cu frisca si cu ce mai avem prin dulapuri:))))

 

RETETA IN IMAGINI

Tort-0
Tort-1
Tort-2

COMENTARII (72)

Ina

Ina 1

28.07.2010, 14:51

Gabytzule, abia acum am recitit aici.... M-am lasat de socoteli, ce atata matematica? citesc noutatile, pun furci si trec mai departe.....nu mai am timp de nimic si nici chef.... Sa-ti trimit pozele sa-mi postezi si mie retetele

elena1988

elena1988 1

12.01.2011, 13:46

-Miti-

-Miti- 1

18.05.2011, 13:21

mersi de inspiratie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!